Profitul UniCredit Ţiriac Bank a crescut de peste două ori în primul trimestru, la 60 milioane lei

UniCredit Ţiriac Bank a înregistrat în primul trimestru un profit net de 60 milioane de lei (13,7 milioane euro), în creştere cu 166,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar veniturile totale ale băncii au urcat cu 15,9%, la 352,4 milioane lei (80,4 milioane euro).
Economica.net - vin, 10 mai 2013, 15:12
Profitul UniCredit Ţiriac Bank a crescut de peste două ori în primul trimestru, la 60 milioane lei

Cheltuielile operaţionale au crescut cu 3,6% faţă de primul trimestru al anului trecut, la 160,9 milioane de lei ( 36,7 milioane euro), a anunţat banca într-un comunicat.

Activele totale ale băncii au ajuns, la finalul lunii martie, la 23,1 miliarde lei (5,2 miliarde euro), în urcare cu 3,6%. Banca avea în bilanţ credite de 17,3 milirde lei (19,9 miliarde euro, incluzând creditele externalizate), cu 6,8% mai mult decât în primul trimestru al anului trecut.

„La evoluţia portofoliului de credite al UniCredit Ţiriac Bank a contribuit majorarea cu 49% faţă de începutul anului a portofoliului de împrumuturi pentru întreprinderile mici şi cu 16% a creditelor acordate companiilor de talie medie”, se precizează în comunicat.

Pierderea netă din deprecierea activelor financiare a avansat cu 5,4%, iar rentabilitatea anualizată a capitalurilor proprii a ajuns la 8,8% faţă de primul trimestru al anului trecut, când era de 3,6%.

Totodată, raportul dintre costuri şi venituri s-a apreciat cu 5,4 puncte procentuale, ajungând la 45,7%.

„Portofoliul de credite al clienţilor UniCredit Ţiriac Bank şi UniCredit Consumer Financing a crescut cu 7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la 18 miliarde lei, în timp ce depozitele clienţilor au crescut cu 9,2%, ajungând la 12,1 miliarde lei. Acest fapt a făcut ca raportul credite pe depozite să scadă la 143%, cu 3,3 puncte procentuale mai mic faţă de anul trecut”, se menţionează în comunicat.

Rata solvabilităţii a urcat la 14,8%, iar profitul obţinut anul trecut a fost recapitalizat pentru susţinerea creşterii business-ului băncii. Nivelul acoperirii cu provizioane a urcat de la 8% la 8,9%, iar costul anualizat al riscului a crescut de la 216 puncte procentuale în primul trimestru al anului trecut la 239 puncte procentuale în intervalul corespunzător din acest an.

„Poziţia solidă a indicatorilor financiari ai UniCredit Ţiriac Bank şi aşteptările pozitive pe termen lung pentru piaţa locala au dus la achiziţia portfoliului de retail al RBS România, conform anunţului recent publicat. Această decizie este perfect consistentă cu strategia băncii şi considerăm că va avea un impact pozitiv asupra afacerilor noastre şi ale clienţilor”, a afirmat, în comunicat, Răsvan Radu, CEO al UniCredit Ţiriac Bank şi preşedinte al grupului UniCredit în România.

Activele consolidate ale UniCredit Ţiriac Bank, UniCredit Leasing Corporation şi UniCredit Consumer Financing s-au situat la nivelul de 26,3 miliarde lei ( 6 miliarde euro), iar profitul net la nivelul grupului UniCredit în România a fost de 61,7 milioane lei, în urcare cu 134%.

Te-ar mai putea interesa și
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat principalii indicatori financiari. Astfel, grupul a raportat pentru anul......
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei ...
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...