Profitul Volkswagen a crescut cu 20% în trimestrul al treilea, la 2,78 miliarde euro

Volkswagen, cel mai mare producător auto european, a raportat un profit operaţional de 2,78 miliarde euro pentru trimestrul al treilea, în urcare cu 20% faţă de perioada corespunzătoare a anlui trecut, datorită reducerii cheltuielilor.
Economica.net - mie, 30 oct. 2013, 10:45
Profitul Volkswagen a crescut cu 20% în trimestrul al treilea, la 2,78 miliarde euro

Profitul înregistrat de companie depăşeşte estimările analiştilor, notează Bloomberg. Veniturile Volkswagen au coborât în trimestrul al treilea cu 3,8%, la 46,9 miliarde euro.

Acţiunile grupului german au urcat miercuri dimineaţă pe bursa de la Frankfurt cu până la 5%, cea mai bună evoluţie din toamna anului trecut. Valoarea de piaţă a comaniei a crescut cu 6% de la începutul acestui an, la 82,8 miliarde euro.

„Ne concentrăm pe disciplinarea cheltuielilor şi managementul investiţiilor, precum şi să continuăm îmbunătăţirea proceselor interne. Aceşti factori sunt importanţi în mod special având în vedere că nu ne aşteptăm ca situaţia economică să se amelioreze în viitorul apropiat”, a declarat într-un comunicat directorul financiar executiv al Volkswagen, Hans Dieter Poetsch.

Volkswagen vrea să devină până în 2018 cel mai mare producător de autovehicule din lume, devansând Toyota şi General Motors, în prezent liderii industriei.

Grupul încearcă să scadă costurile prin sinergii între cele opt mărci de automobile pe care le deţine, trei divizii de autovehicule comerciale şi subsidiara italiană Ducati, producătoare de motociclete.

În timp ce piaţa auto europeană este la minimul ultimilor 20 de ani, rezultatele Volkswagen au fost susţinute de creşterea pieţei din China şi de cererea solidă la nivel mondial pentru mărcile de lux Audi şi Porsche.

Volkswagen a vândut în trimestrul al treilea 2,36 milioane de autovehicule, faţă de 2,33 milioane în perioada corespunzătoare a anului trecut.

În primele nouă luni ale anului, grupul a vândut 7,24 milioane de maşini, în urcare cu 3,8% de la 6,97 milioane în perioada ianuarie-septembrie din 2012.

Veniturile companiei au urcat cu 1% în primele nouă luni, la 145,6 miliarde euro, iar profitul operaţional a coborât cu 3,4%, la 8,5 miliarde euro.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Arcane, primul serial produs de Riot Games, va debuta pe 7 noiembrie pe Netflix și Twitch
Arcane, primul serial produs de Riot Games, va debuta pe 7 noiembrie pe Netflix și Twitch
Arcane, primul serial produs de Riot Games, va avea premiera locală duminică, 7 noiembrie la ora 04:00 pe Netflix. Primul ...
APET: Oamenii care s-au vaccinat cu schema completă împotriva COVID-19 după 3 septembrie vor primi tichete de masă în valoare de 100 de lei
APET: Oamenii care s-au vaccinat cu schema completă împotriva COVID-19 după 3 septembrie vor primi tichete de masă în ...
Asociația Profesională a Emitenților de Tichete (APET) anunță că susține demersul autorităților de a impulsiona ...
Criza COVID – Noi recorduri zilnice de infectări în Bulgaria şi Cehia pentru această toamnă. Ucraina – Cel mai mare număr de morţi în 24 de ore
Criza COVID – Noi recorduri zilnice de infectări în Bulgaria şi Cehia pentru această toamnă. Ucraina – Cel ...
Bulgaria a raportat marţi aproape 5.000 (4.979) de cazuri noi de infectare cu coronavirus, cel mai ridicat bilanţ zilnic ...