1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 6 º

News

Profitul Volkswagen a crescut cu 58% în trimestrul al treilea

Grupul auto german Volkswagen AG a raportat joi rezultate peste aşteptări pentru trimestrul al treilea al acestui an, susţinând că este pe cale să-şi atingă ţinta de a vinde 10 milioane de vehicule pe an încă din 2014, cu patru ani mai devreme decât se aştepta, transmite Wall Street Journal.

30 oct, 2014 | Agerpres

În perioada iulie-septembrie 2014, Volkswagen a realizat un profit net atribuibil acţionarilor de 2,93 miliarde de euro, cu 58% peste rezultatul înregistrat în perioada similară a anului trecut, în timp ce cifra de afaceri a crescut cu 4,1%, până la 48,9 miliarde de euro, scrie Agerpres.

Volkswagen a precizat că în trimestrul al treilea a vândut un număr record de 2,43 milioane autovehicule, iar pe primele nouă luni un număr de 7,65 milioane vehicule, în creştere cu 5,6% în ritm anual.

'Suntem în poziţia de ne a atinge în acest an ţinta privind livrarea a zece milioane de vehicule', a declarat directorul general de la Volkswagen, Martin Winterkorn.

Obiectivul strategic al celor de la Volkswagen este ca până în 2018 să devanseze Toyota Motor, pentru a deveni cel mai mare producător auto din lume. Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

În 2013, clasamentul celor mai mari constructori auto din lume a avut următoarea ordine: pe primul loc grupul japonez Toyota, cu 9,98 milioane vehicule vândute, urmat Volkswagen şi GM.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO