1EUR = 4.8741 RON | Bucureşti 11 º

Auto

Profitul Volkswagen a scăzut cu 19% în T3, în urma introducerii procedurilor mai stricte de testare a poluării

Grupul auto german Volkswagen AG a raportat un declin de 19% al profitului trimestrial, din cauza vânzărilor mai slabe şi a procedurilor mai stricte de testare a poluării (WLTP), transmit DPA, Reuters, Bloomberg şi Automotive News.

30 oct, 2018 | Agerpres

Toţi producătorii trebuie să îşi testeze vehiculele utilizând WLTP, înainte ca acestea să fie puse în vânzare. Însă, noua procedură armonizată la nivel mondial de testare a vehiculelor uşoare (WLTP), bazată pe date obţinute în condiţii reale de drum, a generat emisii mai mari de dioxid de carbon pentru anumite vehicule, întârziind certificarea oficială şi vânzările.

În trimestrul trei din 2018, profitul operaţional ajustat al VW a scăzut la 3,51 miliarde de euro (3,99 miliarde de dolari), dar grupul şi-a reafirmat obiectivele pentru acest an. Profitul net a urcat la 2,8 miliarde de euro, de la 1,07 miliarde de euro în trimestrul trei din 2017.

Din cauza procedurilor mai stricte de testare a poluării, livrările Volkswagen au scăzut cu 3,6% în trimestrul trei din 2018, potenţialul impact asupra câştigurilor fiind estimat la peste un miliard de euro.

VW şi-a reafirmat obiectivul de a înregistra în 2018 un profit înainte de elementele speciale de 6,5% - 7,5% din vânzări, faţă de 7,4% din vânzări în 2017. Incluzând elementele speciale, cum ar fi amenda de 800 de milioane de euro primită de brandul Audi, marja de profit va scădea uşor faţă de nivelul aşteptat, a anunţat VW.

De asemenea compania se aşteaptă la un avans al veniturilor de 5% anul acesta şi o creştere "moderată" a livrărilor faţă de nivelul record de anul trecut, de 10,7 milioane de vehicule.

În primele nouă luni din acest an, profitul net al VW a urcat cu 24%, la 9,4 miliarde de euro (10,7 miliarde de dolari), în timp ce profitul operaţional, înainte de elementele speciale, s-a situat la 13,3 miliarde de euro, în creştere faţă de 13,2 miliarde de euro în perioada similară din 2017 iar vânzările au urcat cu 2,7%, la 174,6 miliarde de euro.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO