Profitul Volkswagen a scăzut cu 19%, la 2,37 miliarde de euro în primul trimestru din acest an

Profitul net al grupului Volkswagen AG a scăzut cu 19% în primul trimestru din acest an, la 2,37 miliarde de euro, de la 2,93 miliarde de euro în perioada similară din 2015, în urma scandalului manipulării emisiilor poluante, transmit AP, Bloomberg şi BBC.
Economica.net - mar, 31 mai 2016, 08:56
Profitul Volkswagen a scăzut cu 19%, la 2,37 miliarde de euro în primul trimestru din acest an

Veniturile au scăzut cu 3,4% în primele trei luni din 2016, la 51 miliarde de euro, în timp ce profitul înainte de taxe s-a diminuat cu 20%, până la 3,2 miliarde de euro, de la 3,97 miliarde de euro în perioada similară din 2015.

Directorul general Matthias Mueller a afirmat că este ‘satisfăcut’ de startul companiei în acest an ‘care fără nici o îndoială va fi dificil’. Acesta a adăugat: ‘În primul trimestru din 2016 am făcut eforturi pentru a limita efectele scandalului ‘Dieselgate’ şi pentru a obţine rezultate respectabile în condiţii dificile’.

Deja VW a pus deoparte peste 16,2 miliarde de euro pentru a face faţă costurilor scandalului manipulării emisiilor poluante.

VW şi-a menţinut estimarea privind o scădere a veniturilor cu 5% în 2016 ‘în funcţie de condiţiile economice, în special în America de Sud şi Rusia, a evoluţiilor valutare şi a scandalului manipulării emisiilor poluante’, a afirmat Mueller.

Profitul operaţional a urcat cu 3,4% în primele trei luni din 2016, la 3,44 miliarde de euro, de la 3,33 miliarde de euro în primul trimestru din 2015.

La brandul Volkswagen profitul a scăzut cu 86 în primul trimestru din acest an, la 73 milioane de euro.

Marţi, acţiunile Volkswagen au scăzut cu 2,3%, la 134,75 euro, la Bursa de la Frankfurt. Anul acesta titlurile grupului german au urcat cu 3,1%.

Cel mai mare producător auto din Europa a raportat o creştere a livrărilor pe plan global de 0,8% în primele trei luni din 2016, la 2,5 milioane de vehicule, depăşind liderul mondial Toyota Motor, care a vândut 2,46 milioane de unităţi.

Grupul Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, după ce a recunoscut că, în perioada 2005 – 2015, a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 500.000 în SUA) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Dacia Spring a intrat direct pe locul 9 pe piața auto italiană
Dacia Spring a intrat direct pe locul 9 pe piața auto italiană
Livrările Dacia Spring pe anumite piețe europene au debutat în luna septembrie, iar rezultatele sunt mult peste așteptări.
Ce se va întâmpla cu platformele de sharing din România și din lume în următorul an? Uber, Bolt și compania sunt în pericol, dacă nu se schimbă nimic
Ce se va întâmpla cu platformele de sharing din România și din lume în următorul an? Uber, Bolt și compania sunt în ...
Piața asigurărilor va avea un rol esențial în viitorul economiei de tip colaborativ (sharing), care s-a dezvoltat masiv ...
Producătorul de oţet Acetica-Company, controlat de familia Roman care deţine fabrica de lactate Romfulda Prod, se divizează parţial
Producătorul de oţet Acetica-Company, controlat de familia Roman care deţine fabrica de lactate Romfulda Prod, se divizează ...
Producătorul de oţet Acetica-Company din Bistriţa Năsăud urmează să se divizeze, potrivit proiectului de divizare ...