Profitul Volkswagen a scăzut în T2 din cauza volatilităţilor de pe pieţele emergente

Profitul Volkswagen AG (VW), cel mai mare producător auto european, a scăzut mai puţin decât estimau analiştii în trimestrul doi din 2014, din cauza volatilităţilor de pe pieţele emergente, transmit Bloomberg şi Reuters.
Economica.net - joi, 31 iul. 2014, 12:12
Profitul Volkswagen a scăzut în T2 din cauza volatilităţilor de pe pieţele emergente

În perioada aprilie-iunie 2014, profitul înainte de taxe şi dobânzi s-a redus cu 3,1%, la 3,33 miliarde de euro (4,46 miliarde de dolari), de la 3,44 miliarde de euro în trimestrul doi din 2013, în timp ce analiştii se aşteptau la 3,31 miliarde de euro.

Veniturile au scăzut cu 2,2%, la 51 miliarde de euro.

‘Pe fondul continuării presiunilor din partea concurenţei, a situaţiei tensionate de pe unele pieţe emergente şi a schimbărilor tehnice şi economice fundamentale din industria auto, lucrăm din greu pentru a crea toate condiţiile de care avem nevoie astăzi pentru a ne asigura succesul de mâine’, a afirmat directorul general al companiei germane, Martin Winterkorn.

La brandul auto VW, cea mai mare divizie a grupului, Winterkorn vrea să majoreze productivitatea şi să scadă costurile cu cinci miliarde euro până în 2017.

Profitul operaţional al brandului VW a scăzut în primul semestru din acest an cu 32%, la 1,01 miliarde de euro.

Joi, acţiunile Volkswagen au urcat cu 0,7%, la 176,85 euro, la bursa de la Frankfurt. Anul acesta, titlurile au scăzut cu 13%, evaluând compania la 83,7 miliarde de euro.

Volkswagen a menţinut estimarea privind obţinerea unei marje a profitului operaţional de 5,5 – 6,5% în acest an, faţă de 5,9% anul trecut.

Toyota a rămas şi în primul semestru din 2014 lider al vânzărilor pe plan mondial, urmată de Volkswagen, care a reuşit să urce pe locul doi, depăşind General Motors (GM), afectat de rechemările masive la service.

În perioada ianuarie-iunie 2014, vânzările producătorului auto nipon, care includ şi diviziile Hino Motors şi Daihatsu Motor, au urcat la 5,097 milioane de vehicule, în creştere cu aproape 4% faţă de primul semestru din 2014, pe fondul majorării livrărilor în Asia, SUA şi Europa.

Grupul auto german Volkswagen a vândut în primul semestru din acest an 4,97 milioane de vehicule, depăşind producătorul auto american General Motors, ca a livrat 4,92 milioane de unităţi.

Luna aceasta, Volkswagen a anunţat că va investi două miliarde de euro (2,7 miliarde de dolari) pentru a construi două noi fabrici pe cea mai mare piaţă auto din lume.

Compania germană, care deţine 12 branduri auto, intenţionează să construiască uzinele în oraşele Qingdao şi Tianjin.

De asemenea Volkswagen va investi 18,2 miliarde de euro în China până în 2018 pentru a majora numărul modelelor produse în această ţară.

Obiectivul strategic al celor de la Wolkswagen este ca, până în 2018, să devanseze General Motors şi Toyota Motor pentru a deveni cel mai mare producător auto din lume.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Majoritatea angajaţilor unităţilor sanitare publice şi private vor fi primiţi la muncă doar dacă prezintă certificate Covid-19. În caz contrar, angajatorul e pasibil de amendă de până la 100.000 de lei – proiect iniţiat de Cîţu, Cseke Attila şi Lucian Bode
Majoritatea angajaţilor unităţilor sanitare publice şi private vor fi primiţi la muncă doar dacă prezintă certificate ...
Accesul salariaţilor din unităţile sanitare de stat şi private la locul de muncă va fi condiţionat de prezentarea certificatului ...
Linie de tramvai între Cora Pantelimon și fabrica Tuborg de pe Centura Capitalei – consilier sector 2
Linie de tramvai între Cora Pantelimon și fabrica Tuborg de pe Centura Capitalei – consilier sector 2
Linia de tramvai de la Cora Pantelimon ar putea fi prelungită cu circa cinci kilometri către fabrica Tuborg de pe Centura ...
Noi recorduri pentru ROBOR. Cele mai mari valori din vara lui 2020 şi până acum – marţi 19.10.2021
Noi recorduri pentru ROBOR. Cele mai mari valori din vara lui 2020 şi până acum – marţi 19.10.2021
ROBOR 3M creşte la 2,21%, cel mai mare nivel din iunie 2020 şi până acum. Şi indicele ROBOR 6M urcă şi atinge cea ...