1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

News

Prognoză: Creștere de 19% la acțiunile SIF Banat Crișana

 

Acțiunile societății de investiții financiare SIF Banat Crișana pot crește până la 1,257 lei / titlu în următoarele 12 luni, potrivit estimărilor analiștilor. Totuși, aceștia nu recomandă cumpărarea, deocamdată.

17 apr, 2012 | Adrian N. Ionescu | ECONOMICA.net

Păstrează“ este recomandarea informativă a analiștilor de la casa de brokeraj SSIF Broker Cluj Napoca.

Volatilitatea prețului acțiunii vizează, însă, o plajă de valori probabilă a cotațiilor acțiunii SIF Banat Crișana (simbol bursier SIF1) între 0,71 și 1,55 lei / titlu, în funcție și de climatul de piață internațional, potrivit analistului Andrei Rădulescu, de la SSIF Broker.

„Este mare probabilitatea scăderii corective a prețului după data dividendului (ultima zi în care se pot cumpăra acțiunile pentru a avea dreptul la dividend, n.r.), 18 mai“, scrie Andrei Rădulescu, în raportul său.

SIF1 este a 14-a cea mai mare companie listată la Bursa de Valori București (BVB), după valoarea de piață (capitalizarea = preț acțiuni x număr acțiuni).

Valoarea unitară a portofoliului SIF 1 (activele nete) este de 2,4816 lei/ acțiune, de peste două ori mai mică decât prețul de piață. Investitorii cer, de obicei, discounturi față de prețul acțiunilor fondurilor de investiții, invocând argumentul teoretic al risculuide plasament pe care și-l asumă administratorii acestora.

Conducerea companiei a găsit bani să plătească dividende de 0,1 lei pentru o acțiune deținută, ceea ce înseamnă un randament al dividendului de aproape 10% față de prețul actual al acesteia.

SIF Banat Crișana a încasat peste 123 de milioane de lei pe acțiunile deținute la BCR.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO