1EUR = 4.8730 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Program de plecări voluntare la RADET. Angajaţii care optează pentru această măsură primesc între 4 şi 19 salarii medii

RADET Bucureşti anunţă, marţi, că în cadrul procesului de reorganizare a instituţiei angajaţii se pot înscrie într-un program de plecări voluntare, iar la încetarea contractului de muncă prin acordul părţilor pot primi între patru şi 19 salarii medii lunare, în funcţie de vechime.

02 mai, 2017 | News.ro

Într-un comunicat de presă transmis marţi, RADET anunţă că măsura plecărilor voluntare face parte din procesul de reorganizare, iar angajaţii care optează pentru acest program vor beneficia, pe lângă salariile plătite la zi, de un pachet financiar.

"Acordul are în vedere actualele condiţii impuse de procedura insolvenţei şi premisele economice pentru anul 2017, care impun adoptarea de măsuri prompte pentru eficientizarea activităţii regiei, îmbunătăţirea eficienţei operaţionale, precum şi pentru asigurarea stabilităţii economice şi a echilibrului financiar", a declarat, Florian mateiţă, reprezentant ROMINSOLV SPRL, administratorul judicoar al RADET.

Conform pachetului financiar, angajaţii care vor opta pentru posibilitatea plecării voluntare pot primi între patru şi 19 câştiguri medii lunare, în funcţie de vechimea în muncă pe care fiecare angajat o are. Beneficiază de această ofertă numai salariaţii care au încheiate contracte individuale de muncă pe durată nedeterminată cu RADET Bucureşti şi care au cel puţin 3 (trei) ani consecutivi vechime în cadrul instituţiei înainte de data eventualei încetări a contractului individual de muncă.

Dreptul de opţiune aparţine exclusiv angajaţilor, iar cererile pentru acordarea acestor drepturi se depun până în 5 mai, mai anunţă sursa citată, precizând că RADET Bucureşti îşi rezervă dreptul de a respinge cererile salariaţilor care sunt absolut necesari pentru asigurarea continuităţii serviciului public de alimentare cu energie termică în condiţii de siguranţă.

RADET Bucureşti se află în insolvenţă din octombrie 2016, ceea ce implică un plan de reorganizare a instituţiei.

RADET Bucureşti, care furnizează energie termică pentru aproximativ 565.000 de apartamente, reprezentate de peste 8.500 de blocuri şi imobile în care trăiesc peste 1,25 milioane locuitori, precum şi pentru aproximativ 5.400 de instituţii, obiective sociale şi agenţi economici, avea, în decembrie 2016, 3.470 de angajaţi.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO