Programarea pentru eliberarea paşapoartelor se poate face online

 Direcţia Generală de Paşapoarte informează cetăţenii că cererile pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice/temporare se depun personal, în ţară, la oricare serviciu public comunitar de paşapoarte în cadrul programului de lucru cu publicul, preponderent în baza programărilor on-line efectuate pe platforma www.epasapoarte.ro.
AGERPRES - mie, 16 iun. 2021, 14:35
Programarea pentru eliberarea paşapoartelor se poate face online

Programul cu publicul este afişat atât pe site-ul Direcţiei Generale de Paşapoarte (www.pasapoarte.mai.gov.ro, secţiunea „Servicii Publice Comunitare de Paşapoarte”), cât şi pe site-urile instituţiilor prefectului.

În situaţia în care se întâmpină dificultăţi în realizarea unei programări online, există posibilitatea de a accesa un tutorial realizat în acest sens de Direcţia Generală de Paşapoarte, ce se regăseşte pe prima pagina a site-ului www.pasapoarte.mai.gov.ro.

Pentru a veni în întâmpinarea cetăţenilor, în perioada 15 iunie – 13 august 2021, la nivelul serviciilor publice comunitare de paşapoarte activitatea de lucru cu publicul se desfăşoară în intervalul orar 8,00 – 20,00.

Totodată, pentru a spori capacitatea de primire a cererilor de eliberare a paşapoartelor, a fost redusă perioada de timp alocată unei programări online, de la 10 minute la 7 minute.

În scopul evitării supraaglomerării şi aşteptării suplimentare în spaţiile destinate publicului, Direcţia recomandă persoanelor programate să respecte atât ora de programare, cât şi măsurile de protecţie igienico-sanitare pentru prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2 (în special distanţarea fizică şi portul măştii de protecţie).

De asemenea, în situaţia în care nu a fost efectuată o programare prealabilă, serviciile publice comunitare de paşapoarte analizează posibilitatea primirii cererii de eliberare a documentului de călătorie, doar în cazul în care nu există intervale orare neacoperite de programări.

Te-ar mai putea interesa și
Protest al angajaţilor de la Loteria Română în faţa Ministerului Finanţelor
Protest al angajaţilor de la Loteria Română în faţa Ministerului Finanţelor
Sindicatul Naţional "Loteria Română", reprezentativ la nivelul companiei cu aproape 80% dintre angajaţi, va relua marţi protestele la Ministerul Finanţelor, între orele 10:00 - 12:00, din......
Argentina – Ciocniri violente între poliţie şi protestatarii faţă de tăierea cheltuielilor sociale
Argentina – Ciocniri violente între poliţie şi protestatarii faţă de tăierea cheltuielilor sociale
În Argentina au avut loc luni ciocniri violente între poliţie şi demonstranţii care protestau împotriva tăierii cheltuielilor ...
Calea ferată Brașov – Sighișoara vs Sighișoara – Simeria: Viteza pe tronsonul modernizat, de peste două ori mai mare
Calea ferată Brașov – Sighișoara vs Sighișoara – Simeria: Viteza pe tronsonul modernizat, de peste două ...
Viteza trenurilor pe tronsonul Brașov - Sighișoara abia dacă atinge pe unele porțiuni circa 60 km/oră, în vreme ce ...
Bulgaria – Aderarea la zona euro ar putea fi amânată, spune ministrul de Finanţe
Bulgaria – Aderarea la zona euro ar putea fi amânată, spune ministrul de Finanţe
Ministrul Finanţelor din Bulgaria, Assen Vassilev, spune că procesul de aderare la zona euro a ţării vecine continuă, ...