RATB primeşte 5 tramvaie noi în acest an. FOTO

Tramvaiele se fac la uzina Atelierele Centrale a RATB, costă 900.000 de euro/unitate, au aer condiţionat şi podea parţial coborâtă.
Economica.net - joi, 30 apr. 2015, 21:44
RATB primeşte 5 tramvaie noi în acest an. FOTO

Programul de achiziţii de mijloace de transport în comun al Regiei Autonome de Transport Bucureşti prevede achiziţia a doar 5 tramvaie, şi acelea produse de fabrica Regiei, URAC RATB. Niciun autobuz, niciun troleu nu se regăsesc pe lista de achiziţii aprobată de Consiliul de Administraţie al RATB, precizează Ion Dedu, director Transport şi Infrastructură din Primăria Bucureştiului, în subordinea căruia se află Regia.

În plus faţă de achiziţia a trei Bucur, în buget s-au mai prevăzut bani pentru reparaţia a trei tramvaie.

„Anul acesta scoatem de la Atelierele Centrale(URAC – n.r.) cinci tramvaie Bucur LF, care vor intra în circulaţie pe Linia tramvaiului 1(Şura Mare – Mihai Bravu – n.r.), care a devenit din ce în ce mai importantă , în ultimul timp. Nu sunt bani pentru alte achiziţii. De anul viitor, începem să livrăm tramvaie Bucur şi pe linia de metrou uşor 41(Bulevardul Ghencea – Casa Presei – n.r.)”, explică Dedu.

Un tramvai Bucur cu podea 75% coborâtă costă 900.000 de euro. Acest preţ reprezintă contravaloarea materialelor ce-l compun, forţa de muncă şi utilităţile, pentru că Bucur nu este cumpărat, URAC fiind parte a RATB.

Tramvaiul Bucur LF are o lungime de 25 de metri, o înălţime de 3,7 metri şi o lăţime de 2,45 metri. Vechiculul gol are o masă de 34 de tone, iar complet încărcat cu pasageri are 50,5 tone.
Este dotat cu instalaţie de aer condiţionat, sistem automat de comutare a macazului, sistem de taxare automată şi de numărare a pasagerilor, la cerere cu sistem de informare călători, audio şi video.

Bucur este un concept local. Un tramvai modern, produs în fabricile din Vest, cu podea 100% coborâtă, porneşte de la 1,4 milioane de euro.

Parcul circulant al RATB este format în prezent din 287 de tramvaie, 767 de autobuze și 186 de troleibuze. Toate acestea deservesc un număr de 146 de linii, respectiv 23 de linii de tramvai, 17 de troleibuz și 116 de autobuz.

RATB are, pentru anul în curs, un buget de circa 700 de milioane de lei, din care subvenţia de la Primărie este de 545 de milioane de lei. Bugetul de achiziţii şi reparaţii este de 34 de milioane de lei, circa 8 milioane de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Șeful STB avertizează că societatea ar putea intra în insolvență în urma grevei. El estimează pierderile cauzate de protest la 20 de milioane de lei
Șeful STB avertizează că societatea ar putea intra în insolvență în urma grevei. El estimează pierderile cauzate ...
Directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti, Adrian Criţ, estimează pierderile provocate de grevă, în ...
USR atrage atenția asupra actelor de vandalism și de hărțuire asupra șoferilor STB care ies pe traseu
USR atrage atenția asupra actelor de vandalism și de hărțuire asupra șoferilor STB care ies pe traseu
Filiala din București a Uniunii Salvați România atrage atenția asupra actelor de vandalism și a hărțuirilor la care ...
Parc nou în Sectorul 6: A fost depusă o ofertă pentru amenajarea spațiului verde din zona Lujerului
Parc nou în Sectorul 6: A fost depusă o ofertă pentru amenajarea spațiului verde din zona Lujerului
Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6 a primit o ofertă la licitația pentru amenajarea Parcului ...