1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 2 º

Finanţe şi bănci

PROGRAMUL FISCAL al guvernării USL: impozit progresiv. TVA de 19% peste 4 ani

USL şi-a prezentat azi Programul de guvernare pentru perioada 2012-2016. Oferta fiscală e dominată de trecerea de la cota unică pentru impozitarea veniturilor la impozitarea progresivă, cu 16% cota maximă.

08 noi, 2012 | ECONOMICA.net

Direct din Programul USL, vă arătăm oferta fiscală aşa cum a fost scrisă de membrii alianţei:

Păstrăm plafon 16% și introducem, pe parcursul mandatului, IMPOZITUL DIFERENȚIAT PE VENITUL SALARIAL CU DEDUCTIBILITĂȚI FISCALE: cote de 8%, 12% și 16%, ce vor fi stabilite pe grile de venit.

REDUCEM TVA LA PRODUCĂTORII AGRICOLI de la 24% la 9%, iar 15% se întoarce la producător în momentul în care prezintă factura. Măsura va fi valabilă doar pentru producție și nu pe lanțul de prelucrare. Stimulăm astfel producătorii interni și reducem evaziunea fiscală din agricultură.

REDUCEM TREPTAT, CAS‐UL DATORAT DE în următorii 4 ani, ANGAJATOR cu 5 puncte procentuale, concomitent cu creșterea progresivă, până în anul 2016, a salariului minim pe economie până la 1.200 RON.

După 4 ani de mandat al guvernului USL, TVA VA REVENI LA NIVELUL DE
19%.

REDUCEM la jumatate NUMĂRUL DE TAXE PARAFISCALE.

Propunem și implementăm un SISTEM DE DEDUCERI FISCALE PENTRU MEDICI ȘI/SAU CADRE DIDACTICE, în vederea stimulării rămânerii în sistem a resursei umane de calitate.

SCUTIREA DE IMPOZITARE pe perioada de 5 ani a dividendelor reinvestite în utilaje, echipamente tehnologice și cercetare‐dezvoltare‐inovare.

REDUCEM CHELTUIELILE CU BIROCRAȚIA ȘI FISCALITATEA, prin desființarea unor tarife, avize, autorizații și simplificarea cadrului legislativ

MENȚINEM OPȚIUNEA ÎNTRE COTA UNICĂ DE 16% PE PROFIT ȘI 3% IMPOZIT pe cifra de afaceri pentru microîntreprinderi.

Introducem TAXA PE TRANZACȚIILE FINANCIARE pe model european, în acord cu toate statele UE.

CONTROL FINANCIAR FISCAL DE FOND DOAR O SINGURĂ DATĂ LA 3 ANI PENTRU IMM‐uri și aplicarea principiului „o singură dată" în vederea eliminării solicitărilor adresate IMM‐urilor de către o instituție publică de a depune documente emise de către alte instituții.

PLĂTIM DATORIILE STATULUI CĂTRE FIRMELE PRIVATE. Statul nu mai trebuie să fie un factor de blocaj în economie, astfel încât datoriile mai vechi de 90 de zile vor fi plătite sau compensate.

SCUTIREA (suportarea, de la Bugetul de stat), pentru o perioadă de 1 an, a datorate de angajatori în cazul angajării cu CONTRIBUȚIILOR SOCIALE contract de muncă pentru o durată cel puțin egală cu 2 ani, a tinerilor cu vârsta sub 25 de ani și a persoanelor cu vârsta mai mare de 45 de ani.

REDUCEM EVAZIUNEA FISCALĂ, prin destructurarea marilor rețele evazioniste: precum și prin completarea și aplicarea legislației care să schimbe calitatea tranzacțiilor electronice cu efect direct și imediat în creșterea veniturilor impozabile

PACT NAȚIONAL PENTRU DEFICIT BUGETAR (pact național al tuturor forțelor politice pentru ca deficitul să fie destinat doar pentru investiții).

Introducem pe PROGRAMAREA BUGETARĂ MULTI‐ANUALĂ, proiecte și programe. Această măsură va aduce economii importante la buget și va crește gradul de predictibilitate și eficiență
a cheltuielilor publice.

RAȚIONALIZĂM ȘI CREȘTEM CALITATEA CHELTUIELILOR PUBLICE: prioritizarea investițiilor publice; raționalizarea cheltuielilor cu bunurile și serviciile completată de transparența procedurilor de achiziții.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO