Programul Prima Maşină second-hand: Românii îşi pot cumpăra automobile SH, în rate

Românii îşi pot cumpăra, începând din 18 iunie, un autovehicul rulat prin intermediul noului program lansat de New Kopel Group, intitulat 'Prima Maşină SH'.
Economica.net - joi, 18 iun. 2015, 08:31
Programul Prima Maşină second-hand: Românii îşi pot cumpăra automobile SH, în rate

Programul se adresează oricărei persoane care îşi doreşte să achiziţioneze o maşină, dar nu dispune de buget pentru una nouă, scrie Agerpres.

Potrivit dezvoltatorilor programului, condiţiile de finanţare sunt similare cu programul guvernamental ‘Prima Maşină’ şi oferă o dobândă anuală de 4,5%, iar termenul de achitare este de 36 luni.

‘Prima Maşină SH este un program propriu al grupului, care poate fi accesat cu şi fără credit. Am dezvoltat un parteneriat cu o companie specializată în leasing, iar programul pus la punct este foarte avantajos din perspectiva condiţiilor de finanţare: 4,5% dobândă, similară cu dobânzile oferite pentru programul cu garanţie guvernamentală Prima Maşină; termen de achitare de 36 de luni’, a declarat Eugen Măciucă, directorul Diviziei Sixt SH.

Două treimi dintre clienţii români, persoane fizice, sunt interesaţi să cumpere, în perioada următoare, o maşină second hand, arată rezultatele unui studiu de specialitate dat joi publicităţii.

Cercetarea efectuată pe un număr de 100 de clienţi, persoane fizice, a indicat faptul că peste jumătate dintre ei sunt interesaţi să cumpere o maşină în perioada următoare şi aproape două treimi ar alege o maşină second hand, comparativ cu 37,3% care ar opta pentru o maşină nouă.

‘Studiile efectuate ne-au arătat, pe de-o parte, faptul că există un interes crescut pentru achiziţia unei maşini, indiferent că vorbim de persoane fizice sau companii. Persoanele fizice sunt interesate de maşină, mai ales dacă nu deţin nici o altă proprietate, iar companiile pentru că sunt din ce în ce mai atente cu nevoile angajaţilor proprii’, a explicat, joi, într-o conferinţă de presă, Hezi Shayb, directorul general al New Kopel Group, realizatorul studiului.

Potrivit cercetării, mai mult de jumătate dintre cei chestionaţi ar apela la economii pentru a-şi achiziţiona o maşină, o treime ar face credit şi doar 16,4% ar apela la leasing. De asemenea, aproape două treimi dintre respondenţi au declarat că sunt dispuşi să plătească între 3.000 şi 10.000 euro pentru achiziţia unei maşini.

New Kopel Group aniversează 10 ani de activitate în România, timp în care a investit 25 milioane euro în cele patru linii de business dezvoltate. De asemenea, compania administrează o flotă de 3.000 de vehicule şi are mai mult de 300 de clienţi corporate.

‘România are un potenţial de creştere foarte mare, iar industria în care noi activăm este pe un trend ascendent datorită perspectivelor economice foarte bune. La începutul anului, împreună cu fondatorii grupului, am pus în practică o nouă filosofie de business, ‘Always Yes’, care pune accent pe capacitatea noastră de a oferi soluţia potrivită fiecărui client, nu doar de a vinde o maşină’, a spus, la rândul său, CEO-ul New Kopel Group, Hezi Shayb.

Shlomo Group, acţionarul New Kopel Group, fondat în anul 1974 în Israel, este unul dintre cele mai puternice holdinguri din acea ţară şi liber pe piaţa leasingului operaţional în Israel. Compania derulează operaţiuni pe pieţe mari, precum SUA, China sau Germania.

În prezent grupul a atins o cifră de afaceri de 1,3 miliarde euro şi 1,5 miliarde euro active.

Te-ar mai putea interesa și
Producătorul român de macarale Hiarom Invest mizează pe independență energetică și pe „înverzire”
Producătorul român de macarale Hiarom Invest mizează pe independență energetică și pe „înverzire”
Hiarom Invest, companie cu capital autohton care realizează macarale personalizate, suprastructuri și echipamente pentru construcții feroviare, investește în generarea de energie, reducerea......
SUA îl avertizează pe Putin asupra „consecinţelor catastrofale” pe care le-ar avea utilizarea armelor nucleare în Ucraina
SUA îl avertizează pe Putin asupra „consecinţelor catastrofale” pe care le-ar avea utilizarea armelor nucleare ...
SUA vor răspunde decisiv oricărei utilizări de către Rusia a armelor nucleare împotriva Ucrainei şi au transmis Moscovei ...
Alegeri Italia: Giorgia Meloni e favorită să devină prim ministru, dar votanţii rămân divizaţi (agenţii)
Alegeri Italia: Giorgia Meloni e favorită să devină prim ministru, dar votanţii rămân divizaţi (agenţii)
Italienii votează duminică în cadrul unui scrutin care are mari şanse să ducă la instituirea celui mai de dreapta guvern ...
Hidroelectrica va depune ofertă de cumpărare a CEZ Vânzare, firmă cu 1,4 milioane de clienți
Hidroelectrica va depune ofertă de cumpărare a CEZ Vânzare, firmă cu 1,4 milioane de clienți
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, va depune o ofertă pentru cumpărarea firmei ...