Programul Rabla 2012 ar putea demara la sfârşitul lunii martie

Programul 'Rabla' ar putea demara la sfârşitul lunii martie, după ce vor fi definitivate listele centrelor REMAT partenere şi dealerilor auto care şi-au exprimat intenţia de a participa la sesiunea din 2012, a declarat, vineri, Laszlo Borbely, ministrul Mediului şi Pădurilor.
Economica.net - vin, 02 mart. 2012, 13:31
Programul Rabla 2012 ar putea demara la sfârşitul lunii martie

‘A fost o discuţie în ceea ce priveşte bugetul Fondului /de Mediu, n.r./ şi pe care am clarificat-o, sper. E vorba de a avea inventarul acelor REMAT-uri care vor fi partenere şi imediat după ce vom avea această listă, dar şi a dealerilor care vor participa, sper să demarăm programul la sfârşitul lunii martie. Este un program pe care lumea îl aşteaptă. A fost şi este un program de succes şi, evident, că interesul nostru este de a scoate din circulaţie maşinile uzate şi de a da şansa cetăţenilor de a cumpăra maşini noi’, a afirmat Borbely citat de Agerpres.

Potrivit ministrului Mediului, faţă de anul trecut nu vor exista schimbări, în sensul că ‘fiecare cetăţean primeşte un voucher de 3.800 de lei pentru fiecare maşină casată, dar poate preda REMAT-urilor până la trei maşini sau poate cumpăra de pe piaţa voucherelor astfel de tichete’.

În Nota de fundamentare ce însoţeşte Proiectul de Hotărâre de Guvern privind aprobarea Bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2012 al Administraţiei Fondului pentru Mediu /AFM/, se menţionează că, în acest an, programul ‘Rabla’ va avea un buget de 114 milioane lei, echivalentul casării a 30.000 de autovehicule mai vechi de zece ani.

Astfel, în 2012 este estimată o valoare a creditelor bugetare necesare finanţării nerambursabile din Fondul pentru mediu, acordată sub forma primei de casare în cuantum de 3.800 lei, pentru achiziţionarea autovehiculelor noi, mai puţin poluante, în schimbul predării spre casare a unui număr de 30.000 de autovehiculelor uzate.

Pentru casarea unui număr de 120.000 de autovehicule mai vechi de zece ani, s-a alocat, în 2011, suma de 456 milioane lei, în două etape.

La data de 19 decembrie 2011, au fost casate 116.641 de autovehicule, iar pe baza tichetelor fiind achiziţionate 39.216 maşini noi, dintre care 15.005 din producţia autohtonă, relevă datele MMP.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
După NEPI Rockcastle, și Sonae Sierra construiește apartamente lângă mall. Dezvoltatorul are PUD pentru un ansamblu de șase etaje lângă Parklake
După NEPI Rockcastle, și Sonae Sierra construiește apartamente lângă mall. Dezvoltatorul are PUD pentru un ansamblu ...
Dezvoltatorul Sonae Sierra se pregătește de construcția ansamblului rezidențial de lângă mallul Parklake din sectorul ...
Arabia Saudită va investi peste un miliard de dolari în iniţiative de mediu
Arabia Saudită va investi peste un miliard de dolari în iniţiative de mediu
Arabia Saudită, cel mai mare exportator mondial de ţiţei, a anunţat luni că doreşte să investească peste un miliard ...
Profitul TeraPlast s-a majorat cu 41% față de primele 9 luni din 2020
Profitul TeraPlast s-a majorat cu 41% față de primele 9 luni din 2020
Grupul TeraPlast a înregistrat un profit net de 43,3 milioane de lei în primele 9 luni ale anului, în creştere cu 41% ...