1EUR = 4.8641 RON | Bucureşti 30 º

Companii

Programul SRL-D: Pragul de vârstă de maximum 35 de ani va fi eliminat de la 11 iulie

Toţi întreprinzătorii debutanţi, indiferent de vârstă, care doresc să desfăşoare o activitate economică pentru prima dată prin intermediul unei microîntreprinderi (SRL-D) vor beneficia, începând cu 11 iulie 2014, de aceleaşi facilităţi pentru înscrierea în programele Departamentului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism, informează instituţia. Începând cu anul 2011, Guvernul acorda finanţări nerambursabile de câte 10.000 de euro pentru tinerii care îşi dezvoltă o afacere, iar firmele lor sunt înregistrate sub formă de SRL-D (societate cu răspundere limitată - debutant).

09 iul, 2014 | Agerpres

Legea nr.97/2014 privind modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 6/2011 pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri va intra în vigoare începând cu data de 11 iulie 2014, prevede eliminarea pragului de vârstă de maxim 35 ani.

Obiectivul Programului pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor îl constituie stimularea înfiinţării de noi afaceri, creşterea potenţialului de accesare a surselor de finanţare şi dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale tinerilor în scopul implicării acestora în structuri economice private.

Programul urmăreşte dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale bazate pe cunoaşterea şi gestionarea optimă a resurselor, în vederea adaptării rapide la rigorile determinate de globalizarea pieţelor, precum şi stimularea şi sprijinirea demarării şi dezvoltării firmelor nou-înfiinţate (start-up-uri) prin facilitarea accesului acestora la finanţare.

Pentru încadrarea în Program, microîntreprinderea înfiinţată de întreprinzătorul debutant trebuie să îndeplinească cumulativ mai multe condiţii. Printre acestea, societate comercială cu răspundere limitată-debutant (SRL-D) trebuie să funcţioneze pe durată nedeterminată, în condiţiile Legii nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi ale ordonanţei de urgenţă nr. 6 din 09.02.2011; se încadrează în categoria microîntreprinderilor în condiţiile Legii nr. 346/2004 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale ordonanţei de urgenţă nr. 6 din 09.02.2011; este înfiinţată de un întreprinzător debutant, ca asociat unic, sau de cel mult 5 (cinci) întreprinzători debutanţi asociaţi. Condiţiile pentru întreprinzătorul debutant trebuie îndeplinite de fiecare dintre asociaţi.

Povestea SRL-D-urilor

Începând cu anul 2011, Guvernul acordă, prin intermediul Agenţiei pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri, finanţări nerambursabile de câte 10.000 de euro pentru tinerii care îşi dezvoltă o afacere, iar firmele lor sunt înregistrate sub formă de SRL-D (societate cu răspundere limitată - debutant). Pentru a putea beneficia de alocaţia financiară nerambursabilă de la stat, societatea trebuie să fie înfiinţată de un întreprinzător debutant (să aibă până în 35 de ani), ca asociat unic, sau de cel mult 5 (cinci) întreprinzători debutanţi asociaţi. Cei care nu primesc finanţare se pot bucura însă de anumite facilităţi, printre care, scutirea de la plata contribuţiilor de asigurări sociale datorate de angajatori, potrivit legii, pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult 4 salariaţi, angajaţi pe perioadă nedeterminată, sau scutirea de la plata taxelor pentru operaţiunile de înmatriculare efectuate la oficiile registrului comerţului pentru înregistrarea firmei. De asemenea, deţinătorii de SRL D beneficiază de consiliere din partea oficiului teritorial din program.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO