1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 21 º

Companii

Programul Start-Up Nation va continua în perioada 2018-2020; se înfiinţează un registru de lobby

Programul Start-Up Nation România va continua în următorii trei ani, iar sprijinirea sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii este o prioritate, se arată în noul Program de guvernare pentru perioada 2018-2020.

26 ian, 2018 | Agerpres

'Sprijinirea sectorului IMM reprezintă o prioritate a programului economic. Contributor de importanţă strategică la creşterea economică şi crearea de locuri de muncă, sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii trebuie să beneficieze din partea statului de politici publice ce vizează o reglementare inteligentă, consultare sistematică cu organizaţiile reprezentative, creşterea accesului la
finanţare, simplificarea procedurilor şi debirocratizarea pentru micii întreprinzători', potrivit documentului.

Programul de guvernare menţionează continuarea programului Romania Start-up Nation în următorii trei ani, cu o valoare de 200.000 de lei pe proiect, care va duce la înfiinţarea a 10.000 de firme noi pe an.

Sunt menţionate şi programele: Invest Romania - program de ajutor de stat pentru susţinerea investiţiilor strategice ale antreprenorilor autohtoni cu minimum 2 milioane de euro, prin acordarea unui grant din valoarea investiţiei; Programul National de Dezvoltare a Antreprenoriatului, programul pentru sprijinirea internaţionalizării firmelor româneşti, înfiinţarea liceelor de antreprenoriat, programul România Profesională, adoptarea Legii lobby-ului.

Va fi înfiinţat şi un registru de lobby, asemănător Registrului de Transparenţă European, 'astfel încât mediul de afaceri să nu mai fie organizat în cercuri, unele mai apropiate de centre de putere, iar altele dezavantajate', mai arată Programul de guvernare.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO