1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 2 º

Companii

Progrese la construcţia de autostrăzi în ultima lună: Tirrena Scavi, Astaldi şi Aktor, constructorii cu cele mai mari avansuri

Tirrena Scavi, Astaldi şi Aktor sunt constructorii care au raportat cele mai mari progrese pe şantierele de autostrăzi, conform datelor actualizate pe luna februarie de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

28 feb, 2018 | ECONOMICA.net

Foto: Lucrări Sebeş - Turda, lot 4, 22 februarie 2018. Sursa: Facebook CNAIR

Tirrena Scavi a debutat în forţă pe şantierul Nodului Gilău (foto jos), care va lega autostrăzile din jurul Clujului. Constructorul italian a raportat un grad de execuţie de 14,30%, conform datelor de pe site-ul CNAIR.

Italienii de la Astaldi au înregistrat la rândul lor un progres de 3,4 puncte procentuale, până la un stadiu fizic al lucrărilor de 22,44% în februarie, pe lotul 2 din Autostrada Ogra - Câmpia Turzii.

Asocierea Aktor - Euroconstruct a raportat un avans de 2,85 puncte procentuale, până la 69,35%, pe ciotul de 3,3 kilometri de la intrarea în Capitală a Autostrăzii Bucureşti - Ploieşti.

Austriecii de la Strabag au înregistrat şi ei un progres de 2,39 puncte procentuale, până la 60,60% pe lotul 2 din Autrostrada Târgu Mureş - Ogra.

Şi austriecii de la Porr au raportat un avans de 2 puncte procentuale, până la 98% pe lotul 4 al Autostrăzii Sebeş - Turda.

Tot cu 2 puncte procentuale au avansat în ultima lună şi nemţii de la Geiger, pe lotul 1 a Autostrăzii Ogra - Câmpia Turzii, până la un grad de execuţie de 45%.

Progrese mai mici, de până la un punct procentual, au fost declarate pe lotul 2 Sebeş - Turda al asocierii Aktor - Euroconstruct, pe lotul 4 Lugoj - Deva al Spedition UMB şi pe lotul 2 Lugoj - Deva al italienilor de la Salini (foto jos).

Pe de altă parte, sunt patru şantiere unde nu a fost înregistrat niciun progres: lotul 3 Lugoj - Deva al spaniolilor de la Comsa, lotul 3 Ogra - Câmpia Turzii al Straco, lotul 1 Sebeş - Turda al italienilor de la Pizzarotti şi lotul 3 Sebeş - Turda al italienilor de la Tirrrena Scavi.

Pe unele dintre acestea, se execută totuşi lucrări, chiar dacă pe site-ul CNAIR nu au fost raportate încă progresele. Spre exemplu, pe lotul itaienilor de la Impresa Pizzarotti, de pe Sebeş - Turda, a fost pusă prima grindă cu lansatorul de grinzi la podul peste râul Mureș (foto CNAIR din 23 februarie: Autostrada 10, lotul 1, km 7+194)

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO