Progrese mari pe şantierele patriei. În ultima lună s-a dublat ritmul execuţiei pentru unele autostrăzi FOTO

Constructorii au accelerat ritmul de lucru pe majoritatea autostrăzilor în ultima lună, după progresele anemice raportate Companiei de Drumuri în lunile de vară şi după vizitele tot mai dese pe şantiere ale ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc. ECONOMICA.NET prezintă stadiul actual al lucrărilor.
Economica.net - joi, 21 sept. 2017, 20:56
Progrese mari pe şantierele patriei. În ultima lună s-a dublat ritmul execuţiei pentru unele autostrăzi  FOTO

A3, Bucureşti – Braşov – Oradea

Ciotul de 3,3 kilometri de la intrarea în Capitală a Autostrăzii Bucureşti – Ploieşti (foto jos) este unul dintre şantierele cu cele mai mari progrese din ultima lună. După regresul din vară, asocierea greco – română Aktor – Euroconstruct Trading 98 a ajuns în septembrie la un stadiu fizic de 46,40%, faţă de 21,50% în august şi 27% în iunie. O explicaţie pentru avansul semnificativ ar putea fi faptul că pe acest şantier se lucrează inclusiv noaptea.

Constructorii au afirmat că fac eforturi să finalizeze acest sector cunoscut ca Autostrada Urbană până în decembrie 2017, potrivit oficialilor din domeniu. Cel mai recent termen anunţat însă de către Compania de Drumuri pentru finalizarea lucrărilor este august 2018.

Austriecii de la Strabag au raportat la rândul lor un progres semnificativ în ultima lună pe lotul lor din autostrada Câmpia Turzii – Târgu Mureş. Mai exact, gradul de execuţie de pe lotul 2 Târgu Mureş – Ogra (foto jos) a ajuns în septembrie la 48,23%, faţă de 29,48% în august.

Pe lotul italienilor de la Astaldi, Ogra – Câmpia Turzii 2, lucrările au avansat în septembrie la 11,50% în septembrie, faţă de 5% în august.

Tot pe autostrada Câmpia Turzii – Târgu Mureş, nemţii de la Geiger au demarat lucrările pe lotul 1 Ogra – Câmpia Turzii (foto jos), raportând în septembrie către Compania de Drumuri un stadiu fizic de 26,50%.

Şi asocierea Straco Grup & Specialist Consulting & Total Road a început lucrările pe lotul 3 Ogra – Câmpia Turzii, raportând pentru prima dată în septembrie un stadiu fizic de 4,55%.

Pe tronsonul Gilău – Nădăşelu, construit de asocierea Tehnostrade – Spedition UMB, se constată un progres de de la 86,93% în august până la 93,41% în septembrie.

A10, Sebeş – Turda

Pe lotul 1 al autostrăzii Sebeş – Turda, italienii de la Pizzarotti au raportat în ultima lună către Compania de Drumuri un progres de şase puncte procentuale, până la 34%. Asta după un avans de opt puncte procentuale în toate lunile de vară.

Grecii de la Aktor au raportat la rândul lor un progres de peste patru puncte procentuale pe lotul 2 din autostrada Sebeş – Turda, până la un grad de execuţie de 38,50% în septembrie.

Italienii de la Tirrena Scavi au ajuns pe lotul 3 din Sebeş – Turda la un grad de execuţie de 92,50% în septembrie, faţă de 86,15% în luna august.

Un progres de circa patru puncte procentuale au raportat şi austriecii de la Porr, care lucrează pe lotul 4 al acestei autostrăzi şi care au ajuns la un stadiu fizic de 80,10% în septembrie.

A1, Lugoj – Deva

Progrese au fost înregistrate în ultima lună şi pe cele trei şantiere ale autostrăzii Lugoj – Deva.

Astfel, pe lotul 2, italienii de la Salini Impregilo au ajuns la un grad de execuţie de 71,98% în septembrie, faţă de 60,87% în august.

Pe lotul 3 al spaniolilor de la Comsa se constată un progres de la 74,52% în august până la 77,25% în septembrie.

Şi pe lotul 4, constructorul român Spedition UMB a avansat de la 55,50% în august până la 60,84% în septembrie.

În ciuda progreselor raportate în ultima lună, reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură estimează că şoselele cu şanse reale de a fi deschise circulaţiei anul acesta sunt lotul 3 şi lotul 4 din autostrada Sebeş – Turda, dar, şi acesta din urmă cu sub semnul întrebării, din cauza unei alunecări de teren (foto jos).

Sursa foto: forumul Asociaţiei Pro Infrastructură

Te-ar mai putea interesa și
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile Tălmaciu - Sibiu şi pe intervalul Teiuş - Războieni, pentru......
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...
Premierul polonez Donald Tusk avertizează că situația de pe frontul din Ucraina a devenit critică și spune că Varșovia nu poate să cedeze Kievului rachetele sale Patriot
Premierul polonez Donald Tusk avertizează că situația de pe frontul din Ucraina a devenit critică și spune că Varșovia ...
Premierul polonez Donald Tusk a avertizat vineri că în Ucraina "situaţia pe front este critică" şi săptămânile următoare ...
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
Uniunea Europeană impune pentru prima dată sancţiuni împotriva coloniştilor israelieni radicali din Cisiordania, pentru ...