Proiect arhitectural spectaculos pentru București pe terenurile deținute de Liviu Tudor

Omul de afaceri Liviu Tudor, cel mai mare proprietar român de birouri, a cumpărat la începutul acestui an terenul fostei fabrici de saltele Victoria. Aici se are în vedere extinderea proiectului West Gate, dezvoltat în vestul Bucureștiului. Biroul de arhitectură Epstein, cu sediul central la Chicago, a realizat pentru acest teren un posibil proiect arhitectural.  
Andrada Ghira - Dum, 17 oct. 2021, 21:22
Proiect arhitectural spectaculos pentru București pe terenurile deținute de Liviu Tudor

Proiectul arhitectural prezentat de Epstein este unul spectaculos pentru România, cu un turn ce pare a fi cel mai înalt construit vreodată. În imaginile prezentate se mai poate observa și o legătură realizată printr-o pasarelă cu un alt teren deținut tot de Liviu Tudor prin Prefabricate Vest, chiar lângă sediul Renault.

Contactat pentru mai multe detalii, Liviu Tudor spune că e doar un concept teoretic. „Proiectul la care se face referire este doar un concept teoretic și nu există planuri concrete pentru implementarea lui în perioada următoare”, a declarat pentru Economica.net Liviu Tudor, proprietarul Genesis Developments. Dacă s-ar realiza, proiectul ar avea nevoie de investiții de sute de milioane de euro.

Ce prevede proiectul

Proiectul propus de arhitecții Epstein include un mall, spații de birouri, un hotel, un centru de conferințe și expoziții, dar și un SPA sau parc acvatic. Planurile pentru componenta de birouri din cadrul acestei extinderi realizată de arhitecți prevede între 225.000 și 300.000 de mp.

Astăzi, West Gate este alcătuit din cinci clădiri de birouri cu o suprafață închiriabilă de 75.000 de mp. Lângă aceste birouri se află și West Gate Studios, primul cămin privat construit de la zero.

„Master planul West Gate HUB pe care Epstein l-a dezvoltat a fost privit de client ca un proiect vizionar care va fi un reper pentru această parte a Bucureștiului”, se mai arată în descrierea proiectului.

Sursa foto: Epstein 

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi din consumul tuturor sondelor din România
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi ...
Petrom a mai deschis recent două mici centrale electrice de tip “gas to power” și a ajuns astfel la 40 de astfel de ...
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan:  Aţi preferat marketingul!
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan: Aţi preferat marketingul!
Adrian Câciu i-a replicat primarului general al Capitalei Nicuşor Dan care a precizat că ar dori o întâlnire cu ministrul ...
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Preţurile la energie în Europa au doborât record după record încă înainte de venirea iernii şi această criză se ...