Proiect de 400 locuinţe în Bucureşti lângă ansamblul lui Patriciu

Compania Ţesătoriile Reunite SA, la care acţionar majoritar este SIF Moldova, doreşte realizarea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru un teren pe care îl deţine în Bucureşti în apropiere de Piaţa Alba Iulia.
Andrada Ghira - joi, 05 apr. 2012, 21:12
Proiect de 400 locuinţe în Bucureşti lângă ansamblul lui Patriciu

Un proiect cu peste 400 de locuinţe şi-ar putea face apariţia în apropierea staţiei de metrou Dristor 2, în apropiere de proiectul rezidenţial New Town Residence, deţinut de omul de afaceri Dinu Patriciu.

Iniţiatorul PUZ-ului pentru terenul de 14.000 mp de pe strada Eufrosina Popescu este societatea Ţesătoriile Reunite SA, la care SIF Moldova este acţionar majoritar şi care studiază varianta vânzării terenului. Dacă un investitor s-ar arăta interesat şi tranzacţia ar fi parafată, un nou proiect de locuinţe ar putea apărea pe harta Bucureştiului.

„Avem de ales între mai multe soluţii. Ne-ar conveni un exit din companie (n.r. Ţesătoriile Reunite), dar condiţiile de piaţă nu par avantajoase. Mai sunt şi alte soluţii, printre care vânzarea de active, dar şi acestea mai trebuie studiate. Nu am decis încă ce soluţie vom alege şi nici când”, a declarat pentru ECONOMICA.NET, Costel Ceocea, preşedintele SIF Moldova.

 Ce se poate construi pe teren 

În anunţul de intenţie se arată că „ansamblul va cuprinde trei imobile de locuinţe S+P+7+8-9 etaje, având spaţii comerciale şi servicii publice la parter şi mezanin şi trei imobile de locuinţe S+P+11+12 etaje. Parcarea autovehiculelor se va asigura parţial la nivelul solului (un număr restrâns) cât şi într-o parcare subterană generală”. În total, pe terenul de 14.000 de mp pe care se mai află clădiri şi anexe dezafectate, se pot construi 438 de apartamente în şase blocuri şi 550 de locuri de parcare, din care 420 subterane.

Pe teren se află clădiri şi anexe pe care compania obişnuia să le închirieze. În 2010, Ţesătoriile Reunite SA a finalizat comasarea activităţii prin mutarea activităţii de aici, în cealaltă fabrică a companiei, situată pe strada Spătaru Preda.

Cât costă terenul în zonă

Anunţurile de vânzare a terenurilor cu suprafeţe mari în zone semicentrale sunt rare, iar ofertele care se găsesc au preţuri de plecare de la 450 de euro şi pot ajunge chiar şi la 900 de euro/mp.

Valoarea contabilă a terenului de pe strada Eufrosina Popescu este de 19,77 milioane lei (aprox. 4,6 milioane euro), se arată într-un raport financiar preliminar al companiei. Acelaşi raport arată că Ţesătoriile Reunite a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 2,51 milioane lei (aprox. 580.000 de eruo) şi a înregistrat o pierdere netă de 368.595 lei (aprox. 86.000 de euro).

Compania a fost înfiinţată în 1933 şi a fost transformată în societate pe acţiuni în 1991. Ţesătoriile Reunite SA activează în domeniul producţie de ţesături, dar şi în cel de închiriere a spaţiilor proprii. SIF Moldova deţine 89,04% din acţiuni, iar restul sunt deţinute de alte persoane.

Te-ar mai putea interesa și
Promateris a realizat o cifră de afaceri de 42,7 milioane de lei în primele trei luni din 2022, în creștere cu 22%
Promateris a realizat o cifră de afaceri de 42,7 milioane de lei în primele trei luni din 2022, în creștere cu 22%
Producătorul român de ambalaje biodegtadabile și compostabile Promateris a caportat luni pentru primul trimestru din an o cifră de afaceri consolidată de 42,7 milioane de lei, în creștere cu......
Update: Macron a desemnat-o pe Elisabeth Borne să-i ia locul. Premierul francez Jean Castex a demisionat
Update: Macron a desemnat-o pe Elisabeth Borne să-i ia locul. Premierul francez Jean Castex a demisionat
Preşedintele francez Emmanuel Macron a ales-o luni pe Elisabeth Borne, actualul ministru al muncii, drept viitorul său ...
Rompetrol, pierdere și pe rafinare și pe distribuție. Compania a fost afectată de prețurile mari ale petrolului, costurile cu utilitățile și de atacurile cibernetice
Rompetrol, pierdere și pe rafinare și pe distribuție. Compania a fost afectată de prețurile mari ale petrolului, costurile ...
Rompetrol Rafinare a înregistrat în primele trei luni ale anului, o pierdere netă de 132 de milioane de dolari, în contextul ...
Armata ucraineană a câștigat controlul asupra unei porțiuni de frontiera cu Rusia, în regiunea Harkov
Armata ucraineană a câștigat controlul asupra unei porțiuni de frontiera cu Rusia, în regiunea Harkov
Forţele ucrainene au respins trupele ruse şi au recâştigat controlul asupra unei porţiuni din frontiera cu Rusia, în ...