Proiect legislativ PDL: Reducerea cotei unice la 12%, a contribuţiilor sociale pentru angajator

PDL va depune în zilele următoare în Parlament o iniţiativă legislativă privind "măsuri-şoc" de relaxare fiscală, printre care reducerea cotei de impozitare de la 16% la 12%, a contribuţiilor sociale cu 5 puncte procentuale pentru angajatori, a anunţat, miercuri, deputatul PDL Gheorghe Ialomiţianu.
Economica.net - mie, 19 iun. 2013, 11:42
Proiect legislativ PDL: Reducerea cotei unice la 12%, a contribuţiilor sociale pentru angajator

Ialomiţianu, fost ministru al Finanţelor în Guvernul Boc, a precizat, la o conferinţă de presă, că această iniţiativă legislativă va prevedea şi majorarea salariului minim pe economie, de la 800 la 1.000 de lei, scutirea de la plata impozitului a profitului reinvestit în echipamente tehnologice.

„Este un pachet de măsuri fiscale cu impact major asupra mediului de afaceri, pentru reducerea poverii fiscale şi creşterea puterii de cumpărare a populaţiei”, a explicat Ialomiţianu.

El a spus că aceste măsuri şoc de relansare fiscală trebuie introduse urgent, arătând că „terenul este pregătit”, deoarece Guvernul Boc, în perioada 2009-2011, a luat măsuri pentru consolidarea fiscală şi România este stabilă acum din punct de vedere financiar.

„Terenul este pregătit, Guvernul Boc a luat măsuri-şoc pentru consolidarea macroeconomică şi fiscală. România este stabilă din punct de vedere financiar, e momentul să venim să stimulăm economia, să creăm noi locuri de muncă şi trebuie acţiuni urgente”, a spus Ialomiţianu.

El a adăugat că impactul net al aplicării acestui proiect este de 500 de milioane de lei pe an şi că acest măsuri au şi un impact pozitiv imediat, cum ar fi creşterea cu peste 100.000 a locurilor de muncă şi reducerea evaziunii fiscale.

Sursele de finanţare pentru aceste măsuri ar putea fi sumele alocate în buget pentru schema de ajutor de stat, a spus Ialomiţianu, adăugând că aceste ajutoare de stat nu sunt dorite de mediul de afaceri, pentru 2012 fiind prevăzute în buget 900 de milioane de lei din care s-au cheltuit doar 200 de milioane de lei.

„Fac apel la USL să sprijine şi să voteze această iniţiativă legislativă, pentru că este un lucru foarte bun pentru economie şi populaţie”, a mai spus Ialomiţianu, arătând că a discutat cu parlamentari de la PNL şi PSD, care ar fi apreciat că este o lege bună şi necesară, dar trebuie să respecte disciplina de partid.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
După NEPI Rockcastle, și Sonae Sierra construiește apartamente lângă mall. Dezvoltatorul are PUD pentru un ansamblu de șase etaje lângă Parklake
După NEPI Rockcastle, și Sonae Sierra construiește apartamente lângă mall. Dezvoltatorul are PUD pentru un ansamblu ...
Dezvoltatorul Sonae Sierra se pregătește de construcția ansamblului rezidențial de lângă mallul Parklake din sectorul ...
Arabia Saudită va investi peste un miliard de dolari în iniţiative de mediu
Arabia Saudită va investi peste un miliard de dolari în iniţiative de mediu
Arabia Saudită, cel mai mare exportator mondial de ţiţei, a anunţat luni că doreşte să investească peste un miliard ...
Profitul TeraPlast s-a majorat cu 41% față de primele 9 luni din 2020
Profitul TeraPlast s-a majorat cu 41% față de primele 9 luni din 2020
Grupul TeraPlast a înregistrat un profit net de 43,3 milioane de lei în primele 9 luni ale anului, în creştere cu 41% ...