La Carrefour Băneasa, clienții vor putea cere ajutor prin tablete amplasate la raft, conectate la brățări purtate de angajați. Retailerul testează o soluție dezvoltată de un start-up în cadrul Innovation Labs

Începând din aprilie, clienții magazinului Carrefour Băneasa vor putea solicita ajutorul angajaților prin intermediul unor tablete amplasate la raft care transmit semnale unor brățări purtate de angajați. Metoda a fost gândită de Carrefour împreună cu startup-ul AiSA pentru pentru îmbunătățirea experienței consumatorilor în magazine și va fi testată timp de două luni în unitatea din nordul Bucureștiului.  
Alina Stanciu - joi, 31 mart. 2022, 13:51
La Carrefour Băneasa, clienții vor putea cere ajutor prin tablete amplasate la raft, conectate la brățări purtate de angajați. Retailerul testează o soluție dezvoltată de un start-up în cadrul Innovation Labs

Carrefour România testează în magazinul său din Băneasa, alături de start-up-ul AiSA, o nouă soluție pentru îmbunătățirea experienței consumatorilor în magazine. Compania a introdus un sistem prin care angajații sunt anunțați de către clienți că este nevoie de ei prin interemediul unei brățări pe care aceștia o poartă. Brățara care emite semnale vibrante este conectată la tablete amplasate la raft pe care clienții le pot folosi pentru a solicita asistență.

Soluția rulează pe terminale Android și are autonomie de peste 8 ore. Brățările vor fi purtate prin rotație de către personalul magazinului, fiind implicați aproximativ 20 de angajați în proiectul pilot, care vor deservi cinci zone din magazinul Carrefour Băneasa, unde există o nevoie ridicată de asistență la vânzare: electrocasnice mari și mici, audio-video, puericultură, zona de articole sezoniere și cea de vinuri.

Proiectul se va desfășura în hipermarketul Băneasa, București, pe o perioadă de două luni, începând cu luna aprilie. În luna iunie se vor putea extrage primele concluzii pe baza rezultatelor obținute.

Soluția denumită Customer Engagement Module face parte din suita de retail a start-up-ului AiSA, participant pe care Carrefour l-a mentorat la ediția de anul trecut a Innovation Labs, recunoscutul program de accelerare pentru business-urile tehnice aflate la început de drum.

„Prin îmbinarea dispozitivelor din spațiul fizic cu motorul de inteligență artificială și software-ul propriu AiSA, reușim să creăm rețele care îmbunătățesc și scurtează exponențial fluxul operațional. În acest fel, clienții noștri monitorizează autonom activități cheie și iau decizii informate prin date, salvând timp și bani. Suntem încântați de noul parteneriat cu Carrefour România și ne bucurăm să lucrăm împreună la eficientizarea activității lor și la îmbunătățirea experienței clienților prin soluțiile dezvoltate împreună.”, a adăugat Tomer Mozafi, CEO al start-up-ului AiSA.

Echipa AiSA este formată din 5 persoane, cu un background de specializare educațional la facultăți precum Universitatea Politehnică din București – Facultatea de Automatică și Calculatoare, Universitatea din Groningen – Artificial Intelligence, Universitatea din Birmingham – Business Management & Marketing. Formula actuală a echipei s-a consolidat în cadrul ediției din 2021 a programului de pre-accelerare destinat start-up-urilor tehnice, Innovation Labs. Prin participarea la acest program de mentorat, echipa s-a extins și a avut acces la un ecosistem propice pentru validarea și testarea soluțiilor, având parte de colaborări cu parteneri ai programului, precum Carrefour România, care a identificat potențialul soluției Customer Engagement Module și a ajutat echipa să definitiveze soluția.

La încheierea programului, progresul făcut de AiSA a fost recompensat cu două premii în finala Demo Day: Premiul Votul Publicului ediției Innovation Labs 2021 și Premiul Start-up-ul cu cel mai mult potențial, oferit de Carrefour România.

„Susținem inovația încă din primele sale manifestări și suntem bucuroși să continuăm parteneriatul strategic cu Innovation Labs. De altfel, prin fiecare participare dorim să mentorăm și să ghidăm participanții spre soluții utile și, mai ales, implementabile. Mai departe de eficientizarea unor procese-cheie din magazin, ne dorim să îmbunătățim în mod constant experiența consumatorilor și să redefinim modul în care se raportează la noi. În acest sens, construim un univers Carrefour care să fie intuitiv, ușor de navigat și precis în toate mediile în care operăm ca business cu profil omnichannel – online și offline. Avem un mindset axat pe inovație, pe soluții, pe o permanentă îmbunătățire a proceselor și ne bucurăm să putem testa o nouă soluție alături de un start-up pe care l-am susținut și în al cărui proiect credem.”, a declarat Nicolae Drîmbu, Head of Innovation, Carrefour România.

Carrefour România își anunță implicarea și la a zecea ediție a Innovation Labs, al cărui partener național este de opt ani, mentorând până acum zeci de echipe tinere, de la 17 universități din 8 orașe, care au propus soluții pentru industria de retail. De altfel, în urmă cu câțiva ani, start-up-ul Fullscreen Digital, mentorat de reprezentanții Carrefour România, a dezvoltat o soluție care ulterior a fost preluată de companie și folosită în construirea aplicației Carrefour.

Colaborarea cu programul de accelerare pentru start-up-uri continuă la ediția de anul acesta, care a debutat cu primele hackathoane din Cluj și Timișoara (12-13 martie) și Iasi, Sibiu și București (19-20 martie), la care au participat mentori și jurați din partea Carrefour România. Echipele selectate în urma hackathoanelor au intrat în programul de dezvoltare și mentorat pe durata următoarelor 5 luni, incluzând interacțiuni regulate cu mentorii și potențialii investitori și pătrunzând astfel în lumea inovării digitale și a antreprenoriatului tehnic.

Carrefour România operează peste 360 de magazine în țară.

Te-ar mai putea interesa și
Românii consumă anual peste 6,1 milioane de hamburgeri. Cum a schimbat inflația prețul unui burger
Românii consumă anual peste 6,1 milioane de hamburgeri. Cum a schimbat inflația prețul unui burger
Consumul de burgeri din țara noastră a crescut semnificativ în ultimii ani, acest produs fiind din ce în ce mai apreciat de români. Dar, creșterea inflației, care a ajuns în luna aprilie la......
Primăria Capitalei vrea să contracteze un împrumut de 185 de milioane de lei. Banii ar urma să meargă în investiții și refinanțarea unei datorii mai vechi
Primăria Capitalei vrea să contracteze un împrumut de 185 de milioane de lei. Banii ar urma să meargă în investiții ...
Primăria Capitalei ar putea contracta un împrumut în valoare de până la 185 de milioane de lei, conform unui proiect ...
Directiva europeană privind protecția consumatorilor de pe piețele digitale a intrat de astăzi în vigoare
Directiva europeană privind protecția consumatorilor de pe piețele digitale a intrat de astăzi în vigoare
Directiva privind o mai bună asigurare a respectării normelor Uniunii Europene în materie de protecţie a consumatorilor ...
Procurorul CPI cere Rusiei să coopereze în privința anchetelor care vizează crimele de război comise în Ucraina
Procurorul CPI cere Rusiei să coopereze în privința anchetelor care vizează crimele de război comise în Ucraina
Rusia ar trebui să coopereze în cadrul anchetei Curţii Penale Internaţionale (CPI) privind presupusele crime de război ...