Proiectantul A7 Focșani – Bacău, despre explozia de la Călimănești: Traseul era identificat și, deci, cunoscut UPDATE

Reprezentanții proiectantului Autostrăzii Focșani - Bacău (A7) au spus pentru ECONOMICA.NET că traseul unde s-a produs explozia de la Călimănești era cunoscut încă din faza de licitație.
Anemona Andone - joi, 21 sept. 2023, 14:13
Proiectantul A7 Focșani - Bacău, despre explozia de la Călimănești: Traseul era identificat și, deci, cunoscut UPDATE

Update 17:20

Consitrans a transmis un comunicat de presă în care își exprimă întreaga compasiune față de victimele accidentului produs pe lotul 1 al Autostrăzii Focșani – Bacău în noaptea de 21.09.2023 și transmite sincere condoleanțe familiilor celor care au trecut în neființă.

„Asigurăm opinia publică că vom colabora cu Antreprenorul la orice analiză va face pentru elucidarea cauzelor care au determinat tragicul accident și vom comunica în mod transparent concluziile noastre. Precizăm că documentația de proiectare a fost elaborată la cele mai înalte standarde profesionale respectând cu strictețe toate prevederile legale și normativele în vigoare, în baza avizelor obținute de la toți factorii implicați și a fost aprobată de către Beneficiarul CNAIR”, au spus reprezentanții Consitrans.

Știrea inițială

„Nu cunoaștem detalii, însă din punct de vedere al proiectantului, traseul era identificat și, deci, cunoscut, marcat pe planșe încă de la faza de licitație”, a precizat pentru ECONOMICA.NET Eduard Hanganu, președintele Consitrans.

Directorul adjunct al Transgaz Zona Est, Cristian Schmidt, a afirmat joi, referindu-se la explozia de la magistrala de gaze naturale de la Călimăneşti, că incidentul s-ar fi produs din cauza faptului că, în timpul lucrărilor la autostrada A7, nu au fost respectate condiţiile din avizul emis de societate la începerea proiectului.

CNAIR a anunțat că, din informațiile pe care le are până la această oră, antreprenorul Spedition UMB nu efectua lucrări de relocare a rețelei de gaz, ci doar lucrări de îmbunătățire a terenului de fundare a corpului autostrăzii.

Antreprenorul, prin subcontractantul de specialitate, a depus la Transgaz Documentația Tehnică necesară relocării efective a conductei de gaz care intersectează autostrada, au mai spus cei de la CNAIR.

În noaptea de miercuri spre joi, a avut loc o explozie, urmată de incendiu, la o magistrală de gaz de la Călimăneşti. Incendiul a fost lichidat în jurul orei 05:20.

Patru persoane au fost găsite carbonizate, iar alte cinci au fost rănite, doi bărbaţi de 61 şi 53 de ani, care prezentau arsuri pe 65, respectiv 40% din corp, fiind preluaţi cu elicopterul şi transferaţi la unităţi medicale din Bucureşti. Victimele lucrau pe şantierul Autostrăzii A7.

Potrivit ISU Vrancea, explozia de la magistrala de gaz de la Călimăneşti a fost cauzată de executarea lucrărilor pe şantierul Autostrăzii Moldovei A7.

Te-ar mai putea interesa și
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda recompense pentru medaliile de aur cucerite la Paris
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda ...
Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, s-a distanţat de decizia inedită a Federației Internaționale de ATletism de a acorda prime medaliaţilor cu aur la Jocurile......
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că dacă statul român ar fi avut o aeronavă proprie, acum nu ar mai fi ...
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Aproape jumătate (49,6%) din tot traficul de internet de anul trecut a fost generat de roboți, cu 2% mai mult față de ...
Serviciile secrete americane consideră probabilă varianta ca Putin să nu fi ordonat uciderea lui Navalnîi – WSJ
Serviciile secrete americane consideră probabilă varianta ca Putin să nu fi ordonat uciderea lui Navalnîi – WSJ
Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus Vladimir Putin nu a ordonat probabil uciderea politicianului ...