1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Proiectele aprobate în Start-up Nation au început să fie vândute pe site-uri de anunțuri

Antreprenorii care nu au obținut finanțare pentru proiectele depuse în sesiunea din acest an a programului Start-up Nation România, au posibilitatea de a cumpăra un proiect gata aprobat și cu contractul de finanțare semnat. Cei care au obţinut finaţare sunt dispuși să-și vândă firmele nou-înfiinţate, scrie Avocatnet.ro. 

10 sep, 2017 | Avocatnet.ro

Românii ale căror idei de afaceri au fost selectate pentru finanțare nu își fac planuri pentru implementarea proiectelor lor, ci caută persoane dispuse să cumpere o afacere la cheie. Astfel, în ultimele zile, au început să apară anunțuri în cadrul unor platforme online prin care proprietarii unor firme selectate sunt dispuși să-și cedeze părțile sociale din cadrul acestor companii, scrie Avocatnet.ro. 

Tranzacția trebuie înregistrată la Oficiul Național al Registrului Comerțului, însă nu este o procedură care să ridice probleme speciale.

Atunci când o firmă care a semnat sau urmează să semneze un contract de finanțare este vândută, cumpărătorul trebuie să cunoască implicațiile care decurg din această tranzacție: va prelua atât drepturile, cât și obligațiile care decurg din această afacere, fără a avea posibilitatea de a particulariza în niciun fel proiectul.

Proiectul trebuie implementat în condițiile dorite de vechiul proprietar

el care cumpără un proiect gata selectat pentru finanțare, preia, de asemenea, toate obligațiile menționate în planul de afaceri la data depunerii cererii de finanțare. Astfel, proiectul trebuie să respecte întru totul următoarele obligații:

  • lista achizițiilor rămâne finală, în forma în care planul de afaceri a fost aprobat;
  • valoarea proiectului nu poate fi modificată;
  • în funcție de descrierea făcută în cadrul planului de afaceri, locul de implementare al proiectului nu poate fi modificat sau poate fi schimbat în condiții speciale;
  • noul proprietar trebuie să înființeze locurile de muncă asumate de către fostul proprietar, la același nivel de salarizare menționat în planul de afaceri și pentru aceleași categorii sociale avute în vedere la depunerea proiectului;
  • noul proprietar poate rămâne legat de eventualul contract de consultanță pe care fostul proprietar l-a semnat, iar în funcție de clauzele acestuia poate fi deosebit de dificilă rezilierea sa;
  • noul proprietar poate fi constrâns să efectueze anumite achiziții, precum și să asigure implementarea unei tehnologii mai noi de trei ani, dacă fostul proprietar a menționat acest lucru în planul de afaceri.

Programul de finanțare Start-up Nation a generat un interes major, peste 19.000 de antreprenori depunând, pe durata a 30 de zile, cereri de finanțare pentru un sprijin financiar nerambusabil de până la 44.000 de euro. Dintre aceștia, doar 8.600 de afaceriști au obținut un punctaj suficient de mare încât planurile lor de afaceri să fie selectate pentru finanțare.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO