1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Proiectul Casa Radio din Bucureşti ar putea învia după zece ani. Dezvoltatorul vrea să demareze construcţia anul viitor

După ani şi ani de amânări, dezvoltatorul israelian are în plan demararea construcţiei proiectului Casa Radio din Bucureşti în 2016. 

28 iun, 2015 | | ECONOMICA.net

Plaza Centers a semnat în urmă cu aproape zece ani un parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale pentru realizarea proiectului de la Casa Radio, numit Dâmboviţa Center, şi care urma să cuprindă spaţii de birouri, un hotel şi un mall. Mega-proiectul urma să înghită sute de milioane de euro.

În 2012, un oficial al companiei declara că speră să demareze construcţia unui clădiri birouri cu o suprafaţă închiriabilă de 50.000 de mp, ceea ce necesita o investiţie de 50 de milioane de euro.

De la cel anunţ au trecut trei ani şi niciun muncitor nu şi-a făcut aparaţia pe şantier. Faţada clădirii este folosită pe post de panou publicitar. Totuşi, semnalele pozitive din piaţa imobiliară par să impulsioneze decizia Plaza Centers de a începe efectiv construcţia proiectului. 

"Vrem să începem lucrările la Casa Radio anul viitor. Vom construi o clădire de birouri de 50.000 de mp, aşa cum aveam în plan", a declarat, pentru ECONOMICA.NET, Hanan Schraiter, marketing & development manager în cadrul Plaza Centers. 

În plus, compania este aproape de a semna cu retailerii ancoră pentru mallul din Timişoara. Oficialul Plaza Centers nu a vrut să dezvăluie numele retailerilor, dar a ţinut să precizeze că negocierile se află în stadiu avansat. 

"Fie la sfârşitul acestui an, fie la începutul anului viitor, vom demara lucrările şi la proeictul din Timişoara. Din toate oraşele, Timişoara înregistrează o creştere a activităţii şi vom concura cu cei de la Iulius Mall şi NEPI. Vrem ca anul viitor să ne axăm pe aceste două proiecte şi să vindem din terenurile pe care le mai avem la Slatina, Constanţa şi Miercurea-Ciuc", a mai declarat pentru ECONOMICA.NET Schraiter. 

Plaza Centers a finalizat recent vânzarea terenului de mall din Iaşi, după ce anul trecut a vândut alte două terenuri, unul la Tîrgu-Mureş, şi unul la Hunedoara. 

Plaza Centers mai deţine pe piaţa locală şi hotelul Radisson Blu din Bucureşti. 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO