Proiectul Legii Sănătăţii urmează să fie discutat de Guvern

Noul proiect al Legii Sănătăţii urmează să fie discutat de Guvern în şedinţa de miercuri în prima lectură, a declarat ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, înainte de reuniunea de la Palatul Victoria.
Economica.net - mie, 27 iun. 2012, 12:25
Proiectul Legii Sănătăţii urmează să fie discutat de Guvern

Vasile Cepoi a prezentat marţi Comisiei pentru sănătate a Camerei Deputaţilor o sinteză a proiectului de lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului de sănătate din România.

Cu acest prilej el a arătat că spitalele nu vor mai fi instituţii bugetare, urmând a primi bani de la bugetul de stat doar pentru programe. De asemenea, noua lege prevede ca medicii să încheie un contract cu spitalul, dar nu conform legii salarizării, ci conform Codului Muncii.

Cepoi a precizat că raporturile spitalelor cu Ministerul Sănătăţii şi cu casele de asigurări nu se vor schimba, însă proiectul prevede reorganizarea acestora din urmă.

În ceea ce priveşte sursele de venituri ale spitalelor, el a afirmat că este posibilă orice activitate care poate să aducă venituri fără să afecteze calitatea serviciilor medicale şi funcţionalitatea spitalului.

Pe de altă parte, Cepoi a spus că noul proiect de lege a sănătăţii aduce schimbări şi în domeniul asigurărilor, propunându-se în acest sens „autonomia sistemului public de asigurări şi competiţia cu sistemul privat de asigurări, în funcţie de dorinţa fiecărui asigurat în parte”.

Ministrul Sănătăţii declara la sfârşitul lunii mai la Târgu Mureş că proiectul legii sănătăţii va fi prezentat în Guvern până la sfârşitul lunii iunie şi este posibil ca până la finele anului să fie adoptat în Parlament.

Te-ar mai putea interesa și
Grupul francez Alten, cu prezență în 30 de țări și afaceri de 3 mld. euro pe an, cumpără firma românească de IT Qualitance
Grupul francez Alten, cu prezență în 30 de țări și afaceri de 3 mld. euro pe an, cumpără firma românească de IT ...
Grupul francez Alten, specializat în servicii de consultanţă şi tehnologie, a încheiat un acord pentru achiziţionarea companiei de IT Qualitance, înfiinţată în urmă cu 15 ani de către......
Directorul Azomureș a demisionat din funcție
Directorul Azomureș a demisionat din funcție
Directorul general al producătorului de îngășăminte Azomureș Târgu Mureș, Harri Kiiski, a demisionat din funcție, ...
FMI şi Moody’s critică reducerile de taxe anunţate de Marea Britanie
FMI şi Moody’s critică reducerile de taxe anunţate de Marea Britanie
Fondul Monetar Internaţional şi agenţia de rating Moody's au criticat noua strategia economică a Guvernului britanic, ...
Remus Vulpescu a fost numit administrator provizoriu al Nuclearelectrica
Remus Vulpescu a fost numit administrator provizoriu al Nuclearelectrica
Remus Vulpescu, fost şef al Corpului de control al fostului premier Victor Ponta şi fost consilier onorific al fostului ...