Cât plăteşte Transgaz la înmormântarea oficială a proiectului Nabucco, din bugetul de 20 mil. euro

Compania Nabucco Gas Pipeline GmbH Austria (NIC) are nevoie de o majorare de capital şi de un buget de 20 de milioane de euro ca să se închidă. Acţionarii Transgaz sunt chemaţi, pe 23 septembrie, să aprobe „închiderea controlată" a companiei care trebuia să construiască şi să administreze gazoductul proiectat să aprovizioneze Europa cu alte gaze naturale decât cele ruseşti.  Bugetul închiderii este de 20 de milioane de euro.
Adrian N. Ionescu - mar, 20 aug. 2013, 07:47
Cât plăteşte Transgaz la înmormântarea oficială a proiectului Nabucco, din bugetul de  20 mil. euro

Acţionarii Transgaz (TGN), care administrează magistralele naţionale de gaze naturale, urmează să aprobe, în 23 septembrie, „închiderea controlată a companiei Nabucco Gas Pipeline GmbH Austria (NIC)”, şi bugetul operaţiunii, de 20 de milioane de euro.

Se mai discută şi acordarea, împreună cu OMV, unui împrumut de 7,5 milioane de euro companiei Nabucco, se spune în convocatorul trimis la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Transgaz se numără printre acţionarii NIC.

Împrumutul care va fi acordat companiei Nabucco este purtător de dobândă, iar Transgaz va contribui cu cel mult 50% „pentru evitarea situaţiei de insolvenţă şi pentru acoperirea nevoii de lichidităţi necesare procedurilor legale aferente închiderii controlate, „inclusiv pierderea controlului asupra companiei NIC în favoarea unui lichidator”.

Transgaz va trebui să mai cu peste 1,3 milioane de euro şi la o majorare de capital, „pentru acoperirea deficitului de lichidităţi evidenţiat în buget.

Transgaz a constituit un provizion de 110,7 milioane de lei în urma deciziei consorţiului Shah Deniz II de a nu selecta proiectul Nabucco drept rută de transport al gazelor spre Europa, urmând ca alte 6,6 milioane de lei să fie cheltuite pentru rezilierea contractelor.

Consorţiul care dezvoltă zăcământul de gaze Shah Deniz II din Azerbaidjdan a anunţat, la finele lunii iunie, că a selectat proiectul TAP pentru a transporta gazele spre Europa, în detrimentul proiectului Nabucco.

Te-ar mai putea interesa și
ANSVSA: Se pot relua exporturile de animale vii prin Canalul Suez, odată deblocat. Crește frecvența controalelor
ANSVSA: Se pot relua exporturile de animale vii prin Canalul Suez, odată deblocat. Crește frecvența controalelor
Crescătorii de animale vor putea relua exportul de animale vii pe calea apei, prin Canalul Suez, odată ce acesta este deblocat. ANSVSA va intensifica însă controalele. Totodată, pentru că se......
FAO: Prețurile mondiale la alimente au crescut pentru a zecea lună consecutiv
FAO: Prețurile mondiale la alimente au crescut pentru a zecea lună consecutiv
Potrivit datelor publicate recent de Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO), prețurile ...
Încă 14 zile de carantină pentru orașul Bragadiru
Încă 14 zile de carantină pentru orașul Bragadiru
Măsura de carantină zonală se prelungeşte de luni seara, cu 14 zile, pentru oraşul Bragadiru, a anunţat Prefectura ...
Brandul Tedi a intrat și pe piața de înghețată
Brandul Tedi a intrat și pe piața de înghețată
Marca Tedi, unul dintre liderii de pe piața de băuturi răcoritoare destinate copiilor, a anunțat că și-a adăugat un ...