Promateris a realizat o cifră de afaceri de 42,7 milioane de lei în primele trei luni din 2022, în creștere cu 22%

Producătorul român de ambalaje biodegradabile și compostabile Promateris a raportat pentru primul trimestru din an o cifră de afaceri consolidată de 42,7 milioane de lei, în creștere cu 22% faţă de aceeași perioadă a anului anterior. EBITDA realizată de companie a fost de 4,6 milioane de lei, iar profitul net de 1,2 milioane de lei.
Ion Dobreanu - lun, 16 mai 2022, 19:23
Promateris a realizat o cifră de afaceri de 42,7 milioane de lei în primele trei luni din 2022, în creștere cu 22%

„Rezultatele din primele trei luni ale anului 2022 sunt pozitive, având în vedere contextul de piață dificil determinat de războiul din Ucraina și de mediul inflaționist. Cifra de afaceri a depășit maximul istoric înregistrat în 2021, când Promateris a avut o creștere generală de 61% față de anul precedent. EBITDA s-a menținut la nivelul istoric al anului trecut, iar profitul net a înregistrat o scădere de 39% față de T1 2021, pe fondul situației economice ce a determinat creșterea abruptă a dobânzilor. Obiectivul nostru principal a fost creșterea vânzărilor, consolidarea poziției pe piețele în care activăm și securizarea clienților existenți, chiar dacă acest lucru a însemnat, punctual, o reducere a marjei datorită internalizării pe termen scurt a creșterilor de costuri. În 2022, vom continua strategia de investiții în dezvoltarea afacerilor grupului pentru consolidarea poziției de lider în regiunea Europei Centrale și de Est,” a declarat Tudor Georgescu, CEO Promateris.

Promateris are o politică bazată pe creștere susținută prin realizarea de investiții în dezvoltarea de capacități de producție, dar și în diversificarea portofoliului de produse. În primul trimestru din 2022, acest lucru a condus la o creștere la nivelul amortizării echipamentelor, aspect care a avut un impact parțial și asupra rezultatului net înregistrat de companie pentru această perioadă.

La nivelul EBITDA, compania a înregistrat o creștere de 1% față de T1 2021, reușind să mențină un nivel ridicat în contextul volatilității prețurilor materiilor prime, prin transferul unei părți semnificative din creșterile de preț pe lanțul valoric.

Creșterea datoriilor pe termen lung reconfirmă strategia Promateris de a continua investițiile în dezvoltarea companiei și a capacităților de producție. Promateris vizează consolidarea poziției de lider regional în Europa Centrală și de Est în producția de ambalaje cu amprentă redusă de carbon.

Portofoliul de produse al Promateris este aliniat cu principiile European Green Deal, dar și cu legislația și directivele europene ce au ca scop reducerea risipei alimentare. În ultimii cinci ani, Promateris a dezvoltat parteneriate internaționale cu centre de cercetare de renume din Europa, cu producători de top din industria producției de ambalaje sustenabile, dar și cu producători de echipamente specializate în realizarea de soluții inovative, cu amprentă redusă de carbon.

Aceste parteneriate poziționează grupul Promateris în topul companiilor cu cel mai dezvoltat portofoliu de ambalaje biodegradabile și compostabile din Europa Centrală și de Est. Promateris comercializează în acest moment produsele realizate în România în mai multe țări din regiune și își propune să își consolideze poziția pe aceste piețe, dar și să se extindă pe piețe noi.

Promateris (BVB: PPL) este o companie listată pe Piața Principală a Bursei de Valori București. Compania este specializată în producția de ambalaje de ultimă generație, realizate din materiale regenerabile, biodegradabile și compostabile. În fabrica din Buftea, compania pfabrică alternative durabile la plasticul de unică folosință, precum o gamă largă de pungi pentru retail (pungi maieu, pungi pentru legume și fructe, saci menajeri, mănuși), dar și produse destinate segmentului agricol (folii de mulcire).

Promateris operează trei linii de business: bio-based și compostabile, în cadrul căreia sunt produse ambalaje realizate din resurse regenerabile, cu accent pe decarbonizare; bioplastic recycling prin care reciclează deșeurile reziduale pentru a fi reintroduse în procesul de producție; compound-uri tehnice, prin care sunt dezvoltate și fabricate granule destinate producției de cabluri electrice.

Te-ar mai putea interesa și
Vodafone lansează platforma EasyTech cu noi game de produse IoT și gadgeturi, iar clienții vor beneficia și de servicii precum buyback sau plata în rate
Vodafone lansează platforma EasyTech cu noi game de produse IoT și gadgeturi, iar clienții vor beneficia și de servicii ...
Vodafone lansează platforma comercială EasyTech, care aduce o gamă extinsă de produse atât în magazinul online, cât și în magazinele fizice, cu noi dispozitive, de la electronice și......
România se grăbește să stocheze gaze. Jumătate din producția internă de acum se înmagazinează
România se grăbește să stocheze gaze. Jumătate din producția internă de acum se înmagazinează
Astăzi, se înmagazinează pentru iarnă jumătate din producția internă de gaze a țării, în condițiile în care gradul ...
O nouă creştere, noi recorduri pentru ROBOR – 5.07.2022
O nouă creştere, noi recorduri pentru ROBOR – 5.07.2022
ROBOR creşte şi marţi, 5 iulie 2022, şi atinge noi recorduri.
CFR Călători, despre căldura din trenuri: Instalațiile de climatizare nu mai pot funcționa optim la peste 35°C
CFR Călători, despre căldura din trenuri: Instalațiile de climatizare nu mai pot funcționa optim la peste 35°C
CFR Călători a anunțat marți că instalațiile de climatizare din trenuri nu mai pot atinge valorile de regim optim de ...