1EUR = 4.7787 RON | Bucureşti 6 º

Extern

Proprietarii cehi de maşini Skoda şi Volkswagen pot solicita despăgubiri de 23,3 milioane de dolari

Un tribunal din Praga a decis că proprietarii cehi de maşini Skoda şi Volkswagen pot solicita despăgubiri de 533 de milioane de coroane (23,3 milioane de dolari) pentru manipularea emisiilor (Dieselgate), a anunţat miercuri site-ul de ştiri www.seznamzpravy.cz, transmite Reuters.

19 iun, 2019 | Agerpres

Plângerea a fost depusă de 2.435 de persoane, iar decizia tribunalului poate fi contestată.

După ce Volkswagen a recunoscut că, în perioada 2005 - 2015, a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, autorităţile au ordonat efectuarea de teste de emisii la toate modelele de autovehicule aflate în prezent în circulaţie.

Oficialii de la grupul Volkswagen, de la tribunal şi de la Skoda Auto, brandul ceh deţinut de VW, nu au fost disponibili pentru comentarii.

"Este un punct de cotitură în Europa, vrem să obţinem aceleaşi compensaţii ca în SUA", a declarat avocatul Frantisek Honsa.

Până acum, Volkswagen a plătit peste 27 de miliarde de euro (31 de miliarde de dolari) penalităţi după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Analiştii susţin că la vehiculele incriminate sistemul de filtrare a emisiilor poluante este dezactivat când temperatura exterioară coboară sub un anumit nivel. Conform normelor europene în vigoare, această procedură nu este permisă decât în situaţia în care permite evitarea unui accident sau a pagubelor produse motorului.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO