Proprietarii Dedeman fac prima achiziţie în imobiliare şi cumpără birourile The Bridge cu 200 de milioane de euro

Fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, au făcut prima achiziţie pe piaţa imobiliară locală şi au cumpărat întreg proiectul de birouri The Bridge din Capitală, dezvoltat de Forte Partners. Valoarea tranzacţiei este de circa 200 de milioane de euro, potrivit surselor ECONOMICA.NET. 
Andrada Ghira - mie, 01 aug. 2018, 14:38
Proprietarii Dedeman fac prima achiziţie în imobiliare şi cumpără birourile The Bridge cu 200 de milioane de euro

Cea mai mare tranzacţie de pe piaţa imobiliară din acest an a fost parafată între Forte Partners şi proprietarii Dedeman, care au cumpărat proeictul de birouri The Bridge, construit pe o parte din terenul fostei fabrici Spcicul din apropierea pasajului Basarab. 

Proiectul The Bridge, care cuprinde trei faze și va avea o suprafață de aproximativ 80.000 mp, va fi preluat de către grupul Dedeman. Valoarea tranzacţiei este de circa 200 de milioane de euro, potrivit surselor ECONOMICA.NET

Această tranzacţie, un record pe piaţa locală, a depăşit valoarea de achiziţie a proiectului de birouri Oregon Park, cumpărat de Lion’s Head Investment cu 170 de milioane de euro.  Totodată, aceasta este şi cea mai mare tranzacţie realizată vreodată pe segmentul de birouri. 

Prima faza a fost închiriată integral către chiriași precum BCR și IBM, a doua fază se află în construcție și a fost preînchiriată către UPC, Schlumberger și Medicover, iar faza a treia se află în stadiul de pregătire.

„Această tranzacție marchează un moment de referință pentru piața imobiliară locală, dar și pentru economia românească. Am arătat că un dezvoltator român poate concura cu marile grupuri internaționale pe o piață foarte dinamică și că poate încheia tranzacții de anvergură. Mulțumim grupului Dedeman pentru că au ales să facă primul pas pe acest segment de piață cu proiectul The Bridge”, spune Geo Mărgescu, CEO și co-fondator Forte Partners.

Fraţii Pavăl nu sunt la prima tatonare a pieţei imobiliare. Aceşti au fost anul trecut în discuţii pentru preluarea celor cinci clădiri de birouri dezvoltate de AFI Europe România lângă mallul AFI Cotroceni. Tranzacţia, de 164 de milioane de euro, a picat chiar în vara anului trecut. 

„Proiectul The Bridge este unul dintre cele mai atractive de pe piața de real estate și achiziția lui va consolida activitatea grupului Dedeman. Standardele ridicate de sustenabilitate și eficiență ale clădirilor de birouri dezvoltate de Forte Partners sunt cele pe care le urmărim și noi în toate business-urile pe care le deținem. Sperăm să marcăm un nou început pentru antreprenorii români, care să aducă mai multă încredere în dezvoltarea și achiziționarea de proiecte de anvergură”, a declarat Dragoș Pavăl, CEO Dedeman.

Grupul Dedeman, cu o cifră de afaceri în 2017 de peste 1,37 miliarde de euro, este deținut de frații Dragoș și Adrian Pavăl, cei mai puternici antreprenori români. Dedeman este cel mai mare angajator român, cu peste 10.000 de angajați, având cea mai întinsă rețea de comerț cu amănuntul, ce cuprinde 48 de magazine de bricolaj, două centre logistice și parc auto propriu. Recent, Grupul Dedeman a preluat o participaţie de peste 50%  din producătorul de cărămizi Cemacon din Cluj-Napoca. Tranzacţia a inclus companiile Cemacon SA şi Cemacon Real Estate.

Forte Partners, fondat în 2014, este unul dintre cei mai importanți dezvoltatori imobiliari de pe piață. Compania a dezvoltat până în prezent un portofoliu de proiecte în valoare de peste 300 de milioane de euro, atât în sectorul de birouri, cât și în cel rezidențial.

Forte Partners a dezvoltat clădirile de birouri Ștefan cel Mare Building, Nova Building și The Bridge 1, precum și proiectul rezidențial Londra 27 și are în derulare proiectele The Bridge 2, Calderon 80 și Aviației Park. 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Arabia Saudită va investi peste un miliard de dolari în iniţiative de mediu
Arabia Saudită va investi peste un miliard de dolari în iniţiative de mediu
Arabia Saudită, cel mai mare exportator mondial de ţiţei, a anunţat luni că doreşte să investească peste un miliard ...
Profitul TeraPlast s-a majorat cu 41% față de primele 9 luni din 2020
Profitul TeraPlast s-a majorat cu 41% față de primele 9 luni din 2020
Grupul TeraPlast a înregistrat un profit net de 43,3 milioane de lei în primele 9 luni ale anului, în creştere cu 41% ...
Curtea Supremă din Croația confirmă condamnarea directorului general al grupului ungar MOL
Curtea Supremă din Croația confirmă condamnarea directorului general al grupului ungar MOL
Curtea Supremă de Justiţie din Croaţia a confirmat astăzi o decizie anterioară a unui tribunal, care în primă instanţă ...