Proprietarii magazinului Cocor scot la vânzare şi complexul hotelier din Neptun

Proprietarii magazinului Cocor din Bucureşti, scos la vânzare luna trecută, vor să vândă şi complexul hotelier Cocor din staţiunea Neptun, la un preţ de pornire de 18 milioane de euro, care poate să scadă cu cel mult 40%.
Economica.net - lun, 06 aug. 2012, 15:39
Proprietarii magazinului Cocor scot la vânzare şi complexul hotelier din Neptun

Acţionarii firmei Turism Cocor (GALA) au aprobat la sfârşitul săptămânii trecute scoaterea la vânzare a complexului de sănătate. Complexul poate fi vândut şi la un preţ care să nu fie sub 40% faţă de cel propus iniţial, de 18 milioane de euro, se arată într-un anunţ al firmei transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Firma Turism Cocor este controlată în proporţie de 69,01% de Cocor Bucureşti, restul capitalului fiind deţinut de SIF Transilvania (26,6%) şi alţi acţionari.

Cocor Bucureşti a anunţat la jumătatea lunii iulie scoaterea la vânzare a tuturor activelor deţinute, inclusiv a magazinului Cocor din Capitală pentru care acţionarii au stabilit un preţ de 50 de milioane de euro. Şi în acest caz vânzătorul acceptă reducerea preţului. Magazinul poate fi vândut la jumătate din preţul de pornire cu avizul Consiliului de Administraţie, o reducere suplimentară necesitând avizul acţionarilor.

Cocor are un credit de circa 19 milioane de euro contractat de la BCR pentru modernizarea magazinului din Bucureşti.

Acţionarii Cocor Bucureşti au mai aprobat strategia de restructurare a companiei, care include şi vânzări de active în scopul rambursării totale sau parţiale a creditului. Acţionarii au mai decis să scoată la vânzare alte zece active situate în zone centrale din Bucureşti.

Compania a vândut un spaţiu comercial de 127 metri pătraţi, amplasat în Bulevardul Unirii din Bucureşti pentru 500.000 de euro. De asemenea, compania susţine că are oferte ferme pentru un alt spaţiu de 50 metri pătraţi, la preţul de un milion de euro şi pentru altul de 100 metri pătraţi pentru circa două milioane de euro, cumpărătorul urmând să achite un avans şi rate lunare pe parcursul a trei ani.

Cocor Bucureşti a primit somaţii de plată din partea BCR pentru o sumă care depăşeşte 1,5 milioane de euro, pentru care s-a angajat că o va achita din fonduri proprii în cel mai scurt timp, dar nu mai târziu de 15 septembrie.

Cocor este deţinută de fondul de investiţii Broadhurst Investments, Daniel Stoica, Liviu Ursan, Aurel Beşliu, SIF Muntenia şi SIF Transilvania.

Titlurile Cocor Bucureşti sunt tranzacţionate pe piaţa Rasdaq, ultimele transferuri fiind realizate pe 23 iulie, la un preţ de 125 de lei pe acţiune. La această cotaţie capitalizarea firmei era de 37,7 milioane de lei (8,2 milioane de euro).

Te-ar mai putea interesa și
Importanța proiectului Directivei privind Raportarea Corporativă de Sustenabilitate (CSRD) din perspectiva finanțării sustenabile
Importanța proiectului Directivei privind Raportarea Corporativă de Sustenabilitate (CSRD) din perspectiva finanțării ...
Finanțarea sustenabilă (durabilă) face parte din strategia asumată la nivel european, menită să transforme Europa în primul continent neutru din punct de vedere climatic până în 2050 și......
Fiscul german îndemnat să dea dovadă de clemenţă faţă de gospodării şi firme în contextul crizei energetice
Fiscul german îndemnat să dea dovadă de clemenţă faţă de gospodării şi firme în contextul crizei energetice
Autorităţile fiscale din Germania ar trebui să dea dovadă de clemenţă faţă de gospodăriile private şi companii, ...
Ministerul Energiei se „îngrașă”: Vor fi angajați 60 de oameni, pentru a se ocupa de proiectele cu bani europeni, schema de personal ajunge la aproape 400 de posturi
Ministerul Energiei se „îngrașă”: Vor fi angajați 60 de oameni, pentru a se ocupa de proiectele cu bani europeni, ...
Ministerul Energiei arată că are nevoie de 60 de oameni în plus, în special pentru a se ocupa de proiectele finanțate ...
Criza gazelor s-ar putea agrava anul viitor în Europa, după folosirea rezervelor în iarnă
Criza gazelor s-ar putea agrava anul viitor în Europa, după folosirea rezervelor în iarnă
Europa s-ar putea confrunta cu o criză energetică şi mai acută anul viitor, după ce va utiliza rezervele de gaze naturale ...