1EUR = 4.8278 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Proprietarii restaurantului Nor din Sky Tower au preluat 18 Lounge cu 180 de locuri de la etajul 18 al City Gate

Grupul Stadio Hospitality Concepts (SCH), deținut de antreprenorul Radu Dumitrescu, a preluat luna aceasta restaurantul 18 Lounge by Embassy, situat la etajul 18 al City Gate South Tower, din Piața Presei Libere și unul dintre cele mai cunoscute sky baruri din București. Antreprenorul își mărește astfel portofoliul de restaurante la înălțime, după ce în 2017 a deschis Nor- Sky Casual Restaurant, iar un an mai târziu Cișmigiu - Bistro la Etaj. Cu această achiziție, grupul mizează pe o creștere a business-ului cu peste 60%, față de anul 2019.

25 feb, 2020 | ECONOMICA.net

Negocierile de preluare a restaurantului 18 Lounge, deschis la finalul anului 2010, au durat aproximativ patru luni. Suma tranzacției este confidențială, iar părțile au agreat să nu fie făcută publică. 

„A fost un proces intens de negociere, dar miza noastră este să ne consolidăm poziția de lider pe segmentul restaurantelor la înălțime. Atuurile 18 Lounge sunt priveliștea spectaculoasă, poziționarea într-o zonă de business importantă, dar și capacitatea restaurantului. Deși este un nume cunoscut printre restaurantele de top, vrem să îi consolidăm poziția și astfel să-i creștem și mai mult notorietatea și numărul de clienți. Vom investi aproximativ 250.000 de euro în reamenajarea și redecorarea restaurantului”, spune Radu Dumitrescu.

Grupul Stadio Hospitality Concepts a avut o cifră de afaceri de aproximativ 7,3 milioane de euro în 2019, iar anul acesta mizează pe un volum al afacerilor de 12 milioane de euro. Anul trecut, cele cinci restaurante din cadrul grupului au avut aproximativ 2.000 de clienți zilnic, iar anul acesta targetul este de 3.000 de clienți pe zi.

 „Prin preluarea 18 Lounge, creștem cu 180 de locuri capacitatea totală a restaurantelor noastre, care va ajunge la 1.550 de locuri, în urma unei noi tranzacții care este în curs de materializare. Din punct de vedere al numărului de locuri, 18 Lounge este al treilea restaurant din grupul nostru. Anul trecut, acest restaurant a avut o cifră de afaceri de două milioane de euro, iar obiectivul nostru din acest an este să creștem această cifră. Preluarea 18 Lounge reprezintă încă un pas spre targetul nostru de a deveni unul din primii trei operatori de restaurante table service din România”, afirmă Radu Dumitrescu.

Restaurantul are 180 de locuri dintre care 20 pe terasa, iar compania are, în total, în jur de 1.000 de locuri și vrea să ajungă la 1.550.

„Negociem pentru preluarea altor restaurante care ne vor duce la 1.550 de locuri, iar restaurantul pentru care negociem acum are aproximativ 500 de locuri înăuntru și afara. Anul trecut am servit 2.000  de oameni pe zi și sperăm să ajungem la 3.000 anul acesta, iar noile restaurante din portofoliu ne vor ajuta”, explică Dumitrescu.

Compania Stadio Hospitality Concepts (SHC) deține și operează restaurantele NOR (aflat la etajul 36 al celei mai înalte clădiri din România), Stadio, Social 1 și Cișmigiu – Bistro la Etaj. De asemenea, compania operează și spațiul Qreator din Piața Victoriei.

Restaurantele grupului se încadrează în categoria smart casual și sunt localizate în spații emblematice ale Bucureștiului. Cifra de afaceri a grupului a fost anul trecut de 7,3 milioane de euro, față de 5,5 milioane de euro cât a înregistrat în 2018. 

Potrivit lui Radu Dumitrescu, SCH are în prezent circa opt sau zece angajați aduși în România din Vietnam, iar cel mai bine se descurcă financiar restaurantul Nor din Sky Tower, în vreme ce la turnover pe scaun performează Stadio.

„Am primit și noi oferte, dar nu e momentul sa vindem. Deocamdată ne dezvoltam. De altfel, vrem să dezvoltăm o rețea de restaurante cu brandul Stadio pe segmentul mainstream, mainstream plus”, susține Dumitrescu.

Acesta crede că doar 20 din circa 800 de restaurante sau baruri bucureștene au mai mult de cinci ani. Restul nu au rezistat condițiilor de business.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO