1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Proprietarul UPC România vrea să preia operatorul britanic de cablu TV Virgin Media

Grupul american Liberty Global, care controlează operatorul telecom UPC România, se pregăteşte să înainteze o ofertă pentru compania Virgin Media, operator de cablu TV din Marea Britanie cu o capitalizare de 10,4 miliarde de dolari, potrivit Financial Times.

05 feb, 2013 | ECONOMICA.net

O ofertă ar putea fi anunţată în următoarele zile, au afirmat mai multe surse apropiate situaţiei. Liberty Global a analizat şi în urmă cu cinci ani posibilitatea preluării Virgin Media, companie la care Virgin Group, controlat de Sir Richard Branson, mai deţine 3% din acţiuni.

Un succes al ofertei pentru operatorul telecom britanic l-ar pune pe miliardarul american John Malone, principalul acţionar al Liberty Global, în competiţie directă cu fostul partener şi actual rival Rupert Murdoch. Murdoch deţine prin intermediul News Corp compania BSkyB, unul dintre concurenţii importanţi ai Virgin Media.

Virgin Media a confirmat, marţi, într-un comunicat scurt, că au loc discuţii cu Liberty Global. Grupul american a refuzat să comenteze.

La sfârşitul trimestrului al treilea, Liberty Gobal avea lichidităţi de 5,5 miliarde de dolari. O parte a fondurilor au fost destinate unui program de achiziţii de obligaţiuni în valoare de 1 miliard de dolari.

Liberty Global şi-a majorat recent participaţia la compania belgiană Telenet la 58%.

Grupul american deţine UPC România prin intermediul diviziei europene UPC Broadband. Principalii concurenţi ai UPC România sunt RCS&RDS şi Romtelecom.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO