1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 3 º

Companii

Proprietarul British Airways dezminte că va face o ofertă pentru preluarea Norwegian Air

IAG, proprietarul operatorilor aerieni British Airways, Iberia şi Aer Lingus, a anunţat vineri că nu este interesat de preluarea Norwegian Air, după ce presa din Spania a anunţat că acesta va face o ofertă pentru compania norvegiană low-cost, transmit BBC şi Reuters.

05 iul, 2019 | Agerpres

"Am declarat de câteva ori în ultimele luni că nu mai suntem interesaţi de Norwegian Air. Nimic nu s-a schimbat", a precizat un purtător de cuvânt al IAG.

În ianuarie, IAG anunţase că nu va face o ofertă pentru Norwegian şi intenţionează să-şi vândă participaţia de 3,93% deţinută la operatorul aerian norvegian.

Citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, site-ul spaniol de ştiri OKdiario anunţa joi seară că în următoarele două săptămâni IAG va face o ofertă pentru Norwegian Air. Vineri dimineaţa, după publicarea informaţiei, acţiunile Norwegian au urcat cu 12%, iar la prânz înregistrau un avans de peste 6% la Bursa de la Oslo.

Reprezentanţii Norwegian Air nu au comentat informaţia.

Şi grupul german Lufthansa şi-a exprimat recent interesul faţă de preluarea Norwegian Air, în condiţiile în care Eurowings, subsidiara Lufthansa, este deja a treia mare companie aeriană low-cost din Europa.

O altă firmă interesată de Norwegian Air este Ryanair, cea mai mare companie low-cost din Europa, care a abordat anul trecut Norwegian Air cu propunerea de a prelua 20% din operatorul norvegian.

Conform analiştilor, preluarea Norwegian Air este estimată la trei miliarde de dolari.

Norwegian Air şi-a mărit numărul de zboruri transatlantice, iar analiştii consideră că are nevoie de personal suplimentar.

Vara trecută, compania s-a confruntat cu dificultăţi în privinţa numărului de piloţi disponibili şi a trebuit să ia în leasing mai multe avioane.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO