1EUR = 4.7524 RON | Bucureşti 21 º

Companii

Proprietarul Dafora a renunţat la funcţia de director general, dar a rămas preşedinte CA

Omul de afaceri Gheorghe Călburean, acţionarul majoritar al Dafora Mediaş (DAFR), a renunţat la funcţia de director general al companiei de foraj petrolier şi construcţii, după 18 ani, însă a rămas preşedinte al Consiliului de Administraţie.

06 mar, 2013 | Mediafax

"În cadrul şedintei CA din data de 05.03.2013, Dafora a procedat la schimbări în conducerea companiei. Astfel, după ce timp de 18 ani a deţinut funcţia de director general al Dafora, Gheorghe Călburean a decis să îşi concentreze eforturile în zona de concepţie a strategiei de urmat de către companie în viitor şi să se retragă din managementul operaţional al acesteia, menţinându-şi însă pozitia de preşedinte CA. Ca urmare, poziţia de director general va fi ocupată de către Dan Popovici, membru al echipei manageriale a Dafora, din poziţia de director HSEQ (Sănătate, Siguranţă,
Securitate, Mediu şi Calitate - n.r.)", se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de Dafora Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

De profesie inginer de foraj, Popovici are experienţă internaţională în domeniul petrol şi gaze. El a început să lucreze la Dafora la începutul anului trecut, iar mandatul de director general este de patru ani.

Călburean deţine aproape 50% din acţiunile Dafora. În acţionariatul companiei se mai regăşte firma Foraj Sonde Craiova, controlată de oamenii de afaceri Marius şi Emil Cristescu. Firma deţine 13,67% din titlurile Dafora.

Dafora a înregistrat anul trecut pierderi de 15,6 milioane lei (3,5 milioane euro), de peste 11 ori mai mari faţă de nivelul de 1,39 milioane lei consemnat în 2011. Veniturile au urcat cu aproape 25%, de la 162 milioane lei în 2011 la 214,6 milioane lei (48,1 milioane euro).

Acţiunile Dafora au încheiat şedinţa bursieră de miercuri în creştere cu aproape 1%, la preţul de 0,0411 lei. La această cotaţie, capitalizarea bursieră a companiei este de 41,2 milioane lei (9,4 milioane euro).

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO