1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Proprietarul Nivea preia brandul Coppertone în urma unei tranzacţii de 550 de milioane de dolari

Beiersdorf, producătorul Nivea şi al altor branduri destinate îngrijirii pielii, a anunţat luni, 13 mai, achiziţionarea brandului Coppertone cu 550 de milioane de dolari, în scopul întăririi poziţiei sale în America de Nord, transmite Reuters, potrivit Agerpres. 

14 mai, 2019 | Agerpres

Coppertone, înfiinţată în 1994, este o firmă producătoare de creme de soare şi a fost achiziţionată de grupul german Bayer în 2014. 

Anul trecut, Coppertone a avut vânzări de aproximativ 213 milioane de dolari. 

Tranzacţia s-ar putea finaliza în trimestrul trei din 2018, în funcţie de obţinerea aprobărilor autorităţilor de reglementare. 

"Suntem convinşi că brandul Coppertone şi echipa sa vor veni cu expertiza complementară la portofoliul nostru de branduri de top şi vor întări semnificativ poziţia noastră, în special pe pe piaţa din SUA", a spus şeful Beiersdorf, Stefan de Loecker, potrivit Agerpres. 

În primul trimestru din acest an, vânzările Beiersdorf în America de Nord au urcat cu 3,7%, faţă de un avans de 6% la nivelul grupului german. 

De Loecker, care a preluat în ianuarie funcţia de director general, şi-a exprimat interesul pentru achiziţii. 

Nivea Sun este liderul pieţei în Europa. De asemenea, brandul Eucerin Beiersdorf comercializează creme de soare şi alte produse destinate îngrijirii pielii. 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO