Proprietarul restaurantelor McDonald’s a achiziționat un centru de afaceri în București

Hili Properties, compania soră Premier Restaurants România, cea care deține restaurantele McDonald’s în România, a finalizat achiziționarea ART Business Center în București, după o investiție de peste 30 de milioane de euro, potrivit unui comunicat al companiei.
Economica.net - vin, 05 mai 2017, 10:21
Proprietarul restaurantelor McDonald’s a achiziționat un centru de afaceri în București

Situată în nordul Bucureștiului, proprietatea cu nouă etaje are 18.600 de metri pătrați de suprafață închiriabilă și ocupă amprentă de 3.400 de metri pătrați. Cele trei etaje subterane dispun de 407 locuri de parcare. Tranzacţia a fost intermediată de compania de consultanţă imobiliară JLL. 

Hili Properties și Premier Restaurants România fac parte din Hili Ventures, un grup divers de companii cu sediul în Malta.

În prezent, spațiul este închiriat în proporție de 100%, principalul chiriaș al ART Business Center fiind Ponderas Academic Hospital, care a fost preluat recent de Rețeaua Privată de Sănătate „Regina Maria” , cel de-al doilea cel mai mare grup de clinici private din România. Ponderas Academic Hospital a investit masiv în amenajarea facilităților din această clădire.

Intesa San Paolo Bank este al doilea cel mai mare chiriaș al ART Business Center, cu sediul central în clădire. Bet Active Concept, Kinetic Sport Medicine, Daas Impex, Topanel și Samsung ocupă, de asemenea, spațiu în ART Business Center.

„Această achiziție este parte din strategia noastră de a include în portofoliul internațional imobile comerciale de înaltă calitate, din orașe aflate în plină dezvoltare. Prin contracte de închiriere pe termen lung, chiriași importanți și un randament atractiv, ART Business Center dispune de toți factorii cheie strategici care îl transformă într-o investiție adecvată pentru noi. ART Business Center nu numai că adaugă o valoare semnificativă portofoliului nostru, evaluat acum la aproape 100 de milioane de euro, dar ne extinde în același timp amprenta asupra României. România este una dintre economiile cu cea mai rapidă creștere din Europa și o piață în care grupul nostru, Hili Ventures, are deja o prezență extinsă”, explică Margrith Lutschg Emmenegger, Hili Properties Chair și Chief Executive Officer, într-un comunicat.

Hili Properties, divizia de real estate a companiei Hili Ventures, deține și administrează o colecție de proprietăți comerciale pentru închiriere în Letonia, Lituania, Estonia, Malta și România. Portofoliul companiei cuprinde clădiri de afaceri, spații de birouri în cartierele comerciale principale și spații în care funcționează restaurante McDonald’s. Restaurantele sunt parte a companiei Premier Capital plc, divizia McDonald’s a Hili Ventures. Premier Capital plc, prin filiala Premier Restaurants România, operează 68 de restaurante McDonald’s la nivel național.

Portofoliul strategic al companiei Hili Properties ocupă o suprafață care se întinde din Malta până în țările baltice și, acum, și în România. Acesta cuprinde clădiri dedicate afacerilor, complexe de magazine stradale și restaurante McDonald’s.

Hili Properties este divizia de proprietate a Hili Ventures, un grup cu activitati multiple cu sediul în Malta. Hili Ventures este implicată în activități multilaterale, în parteneriat cu McDonald’s și Apple, logistică, inginerie, tehnologie și imobiliare, prin intermediul a șase divizii. Prezent în 10 țări, cu o echipă de 8.000 de persoane, Hili Ventures este mândru partener al Allison, Cisco, CMA CGM, Konecranes, IBM, Lenovo, Microsoft, NCR, Peterson, Terberg, Tranter, Diebold Nixdorf și alte mărci globale.

Te-ar mai putea interesa și
Partidul de guvernământ din Slovenia renunță la folosirea rețelei Twitter, din cauza știrilor false și a discursurilor urii
Partidul de guvernământ din Slovenia renunță la folosirea rețelei Twitter, din cauza știrilor false și a discursurilor ...
Partidul de guvernământ din Slovenia, Mişcarea pentru Libertate (GS), a decis să nu mai folosească Twitter, temându-se că această reţea de socializare ar putea fi folosită de politicieni......
Firmele la care e asociată Delia Munteanu au avut afaceri de 6,9 milioane de lei, cu peste 16% mai mult decât în 2020
Firmele la care e asociată Delia Munteanu au avut afaceri de 6,9 milioane de lei, cu peste 16% mai mult decât în 2020
Delia Munteanu deţine participaţii la firmele Deliaevent, Black Spirit, Roka Records şi Stardelsound, la fiecare dintre ...
Colegiul Medicilor din România solicită suplimentarea locurilor la examenul de Rezidențiat pentru Medicina de familie
Colegiul Medicilor din România solicită suplimentarea locurilor la examenul de Rezidențiat pentru Medicina de familie
Colegiul Medicilor din România (CMR) solicită suplimentarea numărului de locuri la Rezidenţiat pentru Medicina de familie, ...
Circa 130.000 dintre locuitorii Kievului încă n-au energie electrică. Furnizarea a fost restabilită în Herson
Circa 130.000 dintre locuitorii Kievului încă n-au energie electrică. Furnizarea a fost restabilită în Herson
Aproximativ 130.000 de persoane din Kiev, metropolă cu trei milioane de locuitori, erau încă lipsiţi de electricitate ...