Proprietarul restaurantelor McDonald’s, interesat de noi achiziţii pe piaţa imobiliară din România

Proprietarul restaurantelor McDonald’s, Hili Properties, a anunţat săptămâna trecută prima achiziţie de pe piaţa imobiliară românească. Grupul a cumpărat cu 30 de milioane de euro clădirea de birouri ART Business Center şi este interesat de noi achiziţii, în special birouri şi spaţii logistice, a declarat pentru ECONOMICA.NET, Margrith Lutschg Emmenegger, preşedintele şi directorul Hili Properties.
Andrada Ghira - lun, 08 mai 2017, 21:04
Proprietarul restaurantelor McDonald’s, interesat de noi achiziţii pe piaţa imobiliară din România

Hili Properties, divizia de imobiliare a Hili Ventures, din care face parte şi Premier Capital, operatorul restaurantelor McDonald’s de pe piaţa locală, a achiziţionat o clădire de birouri din Bucureşti şi analizează alte noi oportunităţi de investiţii. 

„Modelul de afaceri al Hili Properties se concentrează pe achiziţia şi management proprietăţilor comerciale închiriate pe termen lung. Sunt în mod particular interesaţi de clădiri de birouri şi centre logistice în România şi alte pieţe„, ne-a declarat Margrith Lutschg Emmenegger, preşedintele şi directorul Hili Properties.

Achiziţia clădirii de birouri ART Business Center a fost motivată de contractele de închiriere pe termen lung, ceea ce face ca imobilul să fie închiriat în întregime. Cel mai important chiriaş al clădirii este Ponderas Academic Hospital, urmat de Intesa San Paolo Bank. Alţi chiriaşi ai clădirii sunt Bet Active Concept, Kinetic Sport Medicine, Daas Impex, Topanel și Samsung. 

„Vedem un potenţial considerabil din punct de vede economic şi comercial în România, iar Art Business Center se încadreză strategiei noastre. Oferă închiriere pe termen lung şi o mică colecţie de chiriaşi prestigioşi, dar şi un randament atractiv”, ne-a mai declarat oficialul Hili Properties. 

 Hili Properties are un portofoliu de proprietăţi comerciale a cărui valoare a crescut la 100 de milioane de euro după achiziţia ART Business Center. Pe lângă activul din Bucureşti, Hili mai deţine restaurante McDonald’s şi spaţii comerciale în Malta, Letonia, Estonia şi Lituania. Întrebată cum vede piaţa imobiliară locală comparativ cu ţările baltice şi cât de uşor este să identifice proprietăţi cu randamente bune, Margrith Lutschg Emmenegger spune că „România este o piaţă mult mai mare, şi prin urmare există multe proprietăţi. Hill Properties este foarte atentă în evaluarea tuturor potenţialelor investiţii, iar procesul este meticulos şi dificil, dar oportunităţi există”. 

„Avem un stoc de proprietăţi cu potenţial pe care le examinăm. Cu toate acestea, ar fi inoportun să intrăm in detalii la acest moment. Ne menţinem angajamentul de a investi în România şi alte ţări unde există oportunităţi pe segmentul comercial”, a mai declarat Lutschg Emmenegger pentru ECONOMICA.NET

Situată în nordul Bucureștiului, ART Business Center are nouă etaje şi o suprafaţă închiriabilă de 18.600 de mp. și ocupă o amprentă de 3.400 de metri pătrați.

Hili Properties este divizia de proprietate a Hili Ventures, un grup cu activitati multiple cu sediul în Malta. Hili Ventures este implicată în activități multilaterale, în parteneriat cu McDonald’s și Apple: logistică, inginerie, tehnologie și imobiliare, prin intermediul a șase divizii. Prezent în zece țări, cu o echipă de 8.000 de persoane, Hili Ventures este mândru partener al Allison, Cisco, CMA CGM, Konecranes, IBM, Lenovo, Microsoft, NCR, Peterson, Terberg, Tranter, Diebold Nixdorf și alte mărci globale.

CITEŞTE ŞI Cine sunt noii patroni ai McDonald’s România

Te-ar mai putea interesa și
Romgaz a devenit membru asociat al ARIR
Romgaz a devenit membru asociat al ARIR
ARIR (Asociația Română pentru Relația cu Investitorii), promotorul conceptului de Investor Relations (IR), a anunțat astăzi are un nou membru asociat, fiind vorba de ROMGAZ (simbol BVB: SNG),......
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței, care se alătură președintelui autorității, Bogdan ...
O nouă autostradă: CNAIR a transmis către ANAP documentația pentru contractul de construire a Alternativei Techirghiol
O nouă autostradă: CNAIR a transmis către ANAP documentația pentru contractul de construire a Alternativei Techirghiol
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a transmis astăzi către Agenţia Naţională pentru Achiziţii ...
„Vânzarea de mai” s-ar putea sa fi început în aprilie
„Vânzarea de mai” s-ar putea sa fi început în aprilie
Se pare că sezonul slab al acțiunilor a apărut mai devreme în acest an. Suntem încă în aprilie, în timp ce o faimoasă ...