1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 14 º

Companii

Proprietarul Zara şi-a îmbunătăţit estimările privind vânzările

Colecţiile de toamnă au fost bine primite de clienţi şi au un real succes, a anunţat miercuri grupul spaniol Inditex - cel mai mare retailer de îmbrăcăminte din lume - care se aşteaptă la o creştere de până la 6% a vânzărilor în semestrul doi din acest an şi o îmbunătăţire a profitabilităţii, în pofida aprecierii euro, transmite Reuters.

12 sep, 2018 | Agerpres

Profitul net al Inditex a urcat la 1,41 miliarde de euro în perioada februarie - iulie 2018, în linie cu estimările, în timp ce vânzările au crescut cu 3%, la 12 miliarde de euro (14 miliarde de dolari).

Inditex produce majoritatea hainelor sale în zona euro, pentru a răspunde rapid tendinţelor din modă, dar generează mai mult de jumătate din vânzările sale în ţările din afara regiunii. În ultimii ani, unele valute, cum ar fi lira turcească şi rubla rusească, s-au depreciat semnificativ faţă de euro.

"Efectele fluctuaţiilor de curs valutar sunt defavorabile Inditex în acest moment", susţine analistul Anne Critchlow, de la Societe Generale.

Marja de profit în perioada februarie - iulie 2018 a urcat cu 4% şi ar urma să crească în semestrul doi cu 50 de puncte de bază, estimează grupul spaniol.

Miercuri, acţiunile Inditex au urcat cu 2,6% la Bursa de la Madrid. Anul acesta, titlurile au scăzut cu 12%.

Inditex, controlat de Amancio Ortega, cel mai bogat european, are opt branduri, inclusiv Zara, Massimo Dutti, Stradivarius, Pull&Bear, Bershka şi Oysho.

Analiştii se aşteaptă ca 2018 să fie al şaselea an de scădere a marjei de profit operaţional din cauza fluctuaţiilor de curs valutar.

În România, la finele anului trecut, reţeaua Inditex era formată din 57 de magazine, cu brandurile Zara, Pull&Bear, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home şi Massimo Dutti.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO