Propuneri pentru Cîţu, de la Coaliţia pentru Dezvoltare: menţinerea cotei unice şi reintroducerea plafonului la contribuţiile sociale

Economica.net
17 02. 2020
83972499_2617059161749323_7479316573933535232_o_01658800

Grupul de lucru fiscalitate din cadrul Coaliţiei pentru Dezvoltarea României (CDR) a avut o întrevedere cu ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, pentru a detalia priorităţile în materie fiscală, dar şi pentru a evalua sincronizarea acestora cu obiectivele ministerului de resort şi a discuta maniera de lucru pentru atingerea acestora.

Totodată, prioritatea pe termen scurt este adoptarea proiectului de modificare a Codului fiscal care conţine măsuri îndelung discutate, analizate şi agreate cu mediul de afaceri în ultimii trei ani, printre care introducerea consolidării fiscale, IFRS 16, dar şi a proiectului de modificare a Codului de procedură fiscală, „care reprezintă un pas important în echilibrarea relaţiei dintre contribuabili şi autorităţile fiscale. CDR a subliniat importanţa acestor modificări şi a solicitat susţinerea Guvernului pentru adoptarea lor cu celeritate în Parlament, proiectele aflându-se la Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor.

„Ne-am bucurat să constatăm deschiderea domnului ministru Cîţu la dialog şi preocuparea de a identifica soluţii sustenabile pe termen lung pentru România. Totodată, salutăm faptul că una dintre priorităţile mediului de afaceri, respectiv înlocuirea termenului de 15 martie cu 25 mai pentru depunerea Declaraţiei unice, s-a şi pus în practică pentru anul 2020 şi avem speranţa că acesta va deveni noul termen stipulat în Codul fiscal”, a declarat Daniel Anghel, coordonatorul grupului de lucru pe fiscalitate din cadrul CDR.

Coaliţia pentru Dezvoltarea României este o iniţiativă privată, apolitică, construită ca un acord de colaborare prin participarea colectivă a membrilor săi şi reuneşte organizaţii cum sunt Camera Americană de Comerţ în România (AmCham), Camera Franceză de Comerţ în România (CCIFER), Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Camera de Comerţ şi Industrie Română-Germană (AHK), Romanian Business Leaders (RBL), Consiliul Investitorilor Străini (FIC), Confederaţia Patronală Concordia şi Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

Membrii CDR contribuie voluntar cu resursele şi expertiza necesară formulării unor opinii comune cu privire la politici publice cu impact asupra mediului de afaceri. Companiile reprezentate de cele 25 de organizaţii de afaceri membre CDR angajează peste un milion de oameni şi generează aproximativ 50% din PIB.