1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 37 º

Companii

Prospecţiuni îşi deschide o filială în Mauritius

Acţionarii Prospecţiuni Bucureşti (PRSN), companie controlată de omul de afaceri Ovidiu Tender, au aprobat deschiderea unei subsidiare în Mauritius, precum şi contractarea unor credite de până la 6,5 milioane euro de la Eximbank, pentru investiţii în achiziţia de echipamente seismice.

10 oct, 2012 | Mediafax

Hotărârile au fost adoptate miercuri de acţionari. În deciziile AGA se artă că că subsidiara din statul african va fi deschisă în vederea "derulării unor activităţi specifice în domeniu", fără alte detalii.

Tender derulează mai multe afaceri în Africa, unde a anunţat că este interesat de diverse sectoare, precum explorarea şi exploatarea resurselor, dar şi serviciile pentru industria extractivă sau construcţiile.

Veniturile Prospecţiuni au scăzut cu 25,8% în primul semestru, de la 149,3 milioane lei la 110,7 milioane lei, iar compania a înregistrat pierderi de 6,1 milioane lei, după un profit net de 27,3 milioane lei din prima jumătate a anului trecut.

Tender deţine 55,7% din acţiunile Prospecţiuni, prin firma Tender SA Timişoara, iar SIF Muntenia are 11,8%.

Acţiunile Prospecţiuni, listate pe piaţa Rasdaq a Bursei, au închis şedinţa de joi în scădere cu 2,67%, la 0,146 lei. La această cotaţie, compania are o capitalizare de 104,83 milioane lei (22,9 milioane euro).

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO