1EUR = 4.7249 RON | Bucureşti 30 º

Companii

Prospecţiuni SA a finalizat proiectul 3D Transilvania Sud, pentru Romgaz

Compania Prospecţiuni a finalizat, la sfârşitul anului trecut, lucrările de achiziţie de date seismice 3D pentru SNGN Romgaz SĂ, în regiunea Transilvania, în cadrul unui proiect care s-a întins pe perioadă a opt luni. 

04 feb, 2014 | ECONOMICA.net

Compania a efectuat lucrări pe raza a 60 de localităţi din judeţul Sibiu, suprafaţa prospectată fiind de aproximativ 900 kmp.

"Încheierea cu succes a proiectului 3D Transilvania Sud reprezintă o nouă confirmare a calităţii serviciilor, a angajamentului privind respectarea mediului şi a colaborării excelente avute cu populaţia locală. Zona Mediaşului este o regiune cu tradiţie în explorarea şi exploatarea gazelor convenţionale. Ne bucurăm că prezenţa noastră în regiune a adus beneficii economiei locale, prin generarea unor noi locuri de muncă, închirierea spaţiilor, achiziţia de materiale etc., şi că rezultatele echipei au contribuit la o cunoaştere aprofundată a resurselor naturale ale ţării", a afirmat Gehrig Schultz, CEO Prospecţiuni.

În cadrul acestui proiect, Prospecţiuni a folosit metode standard de achiziţie a datelor seismice. Acestea au constat, în principal, în generarea de unde elastice şi înregistrarea lor, prin folosirea geofonilor şi a staţiilor telemetrice, realizându-se, astfel, o 'ecografie a pământului'.

'Absolut nicio clădire, casă sau altfel de imobil nu au fost afectate de tehnicile folosite de companie', menţionează comunicatul.

Pentru finalizarea lucrărilor, compania a semnat cu toate primăriile acorduri de încheiere a proiectului, fără a afecta producţia agricolă. În acelaşi timp, Prospecţiuni a înregistrat aproximativ 1.800 de înţelegeri cu proprietarii privaţi, pentru permiterea accesului temporar pe terenurile acestora.

'Este un proiect care ne dă speranţa că lucrurile vor reintra în firescul lor şi care ne aduce cu un pas mai aproape de independenţa energetică a României. Prospecţiuni este o companie românească de tradiţie, care şi-a desfăşurat cea mai mare parte a activităţii pe plan intern, ceea ce înseamnă o bună cunoaştere atât a terenului pe care operează, cât şi a culturii locale', a completat Schultz.

Prospecţiuni SA este o companie românească de tradiţie, cu peste 64 de ani de experienţă în industria de petrol şi gaze din România, şi un important furnizor internaţional de servicii geologice şi geofizice. Sediul central din Bucureşti permite o localizare strategică, pentru a oferi servicii în Europa Centrală, de Sud şi de Est, precum şi în Orientul Mijlociu şi Africa de Nord.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO