1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Prospectul ofertei de vânzare a 15% din Transgaz a fost aprobat, desi nu prevede dubla listare

Autoritatea pieţei de capital, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM). a aprobat prospectul preliminar pentru oferta publica secundara de actiuni prin care statul român va vinde 15% din acţiunile Transgaz. Nu se ştie, însă, dacă se va mai face oferta după acest prospect. Miniştrii noului guvern au spus recent ca listarea companiile Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Romgaz şi oferta Transgaz ar trebui să se facă atât pe bursa de la Bucureşti, cât şi pe pieţele externe.

25 mai, 2012 | Adrian N. Ionescu | ECONOMICA.net

Oferta secundară de vânzare a 15% din acţiunile Trasngaz trebuia lansată până în luna aprilie, potrivit înţelegerilor anterioare cu FMI.

„Deocamdată nu am primit o solicitare oficială de schimbare a celei maircente variante a calendarului ofertei, care urmează să se deruleze luna viitoare“, a declarat, pentru ECONOMICA.NET, un oficial al consorţiului de intermediere al ofertei.

Intermediarii ofertei secundare a Trasngaz sunt  firmele de brokeraj Raiffeisen Capital&Investment, Wood&Company Financial Services şi BT Securities.

Programul de oferte publice convenit cu FMI a fost, însă, serios pus sub semnul întrebării, după ce Lucian Isar, un ministru din noul guvern a spus că se studiază varianta ca oferrtele să se deruleze şipe o bursă străină, Viena sau Londra.

 De asemeni, ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, a declarat la audierile comisiilor reunite din Parlament, că Guvernul vrea să listeze companiile Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Romgaz şi Transgaz atât pe bursa de la Bucureşti, cât şi pe pieţele externe.

Brokerii au reacţionat prompt spunând că dubla listare (la Bursa de Valori Bucureşti şi la o altă bursă stăină) va întârzia intrarea la bursă a companiilor energetice, dacă nu cumva este doar o tactică de amânare fără orizont.

 

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO