Protest al angajaţilor Hidroserv Porţile de Fier

Aproximativ 100 de angajaţii ai Hidroserv Porţile de Fier au protestat, marţi după-amiază, în faţa Prefecturii Mehedinţi, cerând demisia directorului sucursalei Hidroserv Porţile de Fier, pe care îl acuză de situaţia financiară a unităţii, la care se anunţă disponibilizări.
Economica.net - mar, 28 mai 2013, 16:38
Protest al angajaţilor Hidroserv Porţile de Fier

Liderul Sindicatului Porţile de Fier, Cristinel Popescu, a spus că la protest ar fi trebuit să participe aproximativ 250 de persoane, însă numărul a fost mai mic în urma ameninţărilor venite din partea conducerii unităţii.

„Situaţia este disperată şi ceea ce vedeţi acum sunt cei care au avut curajul să vină pentru că astăzi directorul instituţiei s-a deplasat la Gura Văii să le spună oamenilor că nu au ce căuta la mitingul pe care îl aveam organizat şi la care trebuiau să participe circa 250 de persoane. Colegi de-ai domniei sale, şefi de departamente, au ameninţat direct salariaţii care vin că se vor afla direct pe listele de disponibilizări, că li se va tăia dublul orelor cât timp sunt plecaţi”, a susţinut Cristinel Popescu.

Protestatarii au cerut demisia actualului director al Hidroserv Porţile de Fier, Bebe Clement, pe care îl consideră vinovat de situaţia financiară gravă în care se află unitatea.

Oamenii au cerut Consiliului de Administraţie să nu mai pelungească mandatul de manager al acestuia, care se încheie în 31 mai.

„În situaţia în care Consiliul de Administraţie va prelungi acest mandat, ne vom adresa cu o acţiune împotriva Consiliului de Administraţie, care se face responsabil împreună cu directorul unităţii. Pericolul este de a intra în faliment şi de a ne pierde cu toţii locurile de muncă. Mai mult, domnul director a spus că singura soluţie pentru redresare este de a da afară 120 de salariaţi şi să reducă salariile până la jumătate. Nu a găsit nicio altă soluţie, niciun leu nu a adus în această unitate domnul director”, a mai spus liderul de sindicat Cristinel Popescu.

Angajaţii Hidroserv au salariile diminuate la momentul actual şi muncesc doar patru zile pe săptămână.

Directorul Hidroserv Porţile de Fier, Bebe Clement, nu a participat la protest şi nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere cu privire la acuzaţiile salariaţilor.

Cele opt unităţi Hidroserv din ţară se ocupă de mentenaţa Hidroelectrica şi toate se află într-un proces de reorganizare, Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, societate aflată în insolvenţă de aproape de un an, anunţând la mijlocul lunii martie că vor fi concediaţi 600 de angajaţi. La toate cele opt sucursale Hidroserv lucrează aproximatov 2.500 de persoane. Remus Borza a anunţat, totodată, că primele disponibilizări vor fi făcute la filialele din Slatina, Vâlcea şi Porţile de Fier.

Compania Hidroelectrica este deţinută de Ministerul Economiei.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Statul subvenţionează, paradoxal, încălzirea cu combustibili fosili, în timp ce energia pe biomasă nu este susţinută – industria lemnului
Statul subvenţionează, paradoxal, încălzirea cu combustibili fosili, în timp ce energia pe biomasă nu este susţinută ...
Lemnul furnizează o energie termică ieftină, accesibilă, regenerabilă, bazată pe o resursă internă, dar în mod paradoxal ...
GCS: Incidenţa cazurilor de COVID – sub 5 la mia de locuitori în toate oraşele
GCS: Incidenţa cazurilor de COVID – sub 5 la mia de locuitori în toate oraşele
 Incidenţa cazurilor de COVID-19 cumulată la 14 zile nu depăşeşte 5 la mia de locuitori în niciun oraş din ţară, ...
Imobil vechi de 100 de ani, unde Securitatea și Primăria Galați și-au avut sediile, a fost scos la vânzare
Imobil vechi de 100 de ani, unde Securitatea și Primăria Galați și-au avut sediile, a fost scos la vânzare
Grand Hotel, un imobil vechi de 100 de ani din Galați, unde și-au avut sediile Securitatea și Primăria, a fost scos la ...