Protest Automobile Dacia: Aproape 10.000 de oameni au participat la mitingul de la Mioveni

Câteva mii de oameni au participat miercuri la acțiunea de protest organizată de Sindicatul Automobile Dacia în localitatea argeșeană Mioveni.
Economica.net - mie, 05 mart. 2014, 13:18
Protest Automobile Dacia: Aproape 10.000 de oameni au participat la mitingul de la Mioveni

Potrivit organizatorilor, în Piața Centrală a orașului s-au aflat aproape 10.000 de persoane atât angajați de la Dacia și societățile furnizoare, cât și reprezentanți ai unor sindicate afiliate Blocului Național Sindical (BNS).

Protestatarii au scandat „Unitate!” „Jos Guvernul!” și „Jos Băsescu!”.

„De ce ‘Jos Guvernul’? Dacă ar fi avut un dram de patriotism cei care formează astăzi Guvernul, nu eram în piață să le spunem să facă autostrada Sibiu-Pitești, care este punctul de legătură între Viena și Constanța. (…) De ce ‘Jos Băsescu’? Pentru că a transformat salariații în sclavi, a modificat Codul muncii în interesul altora, nu al cetățenilor României”, a susținut liderul Sindicatului Automobile Dacia, Nicolae Pavelescu, care le-a cerut protestatarilor să rămână uniți.

Viceliderul Ion Iordache a făcut apel la unitate sindicală.

„Mitingul acesta să-l numim miting pentru viitorul nostru, pentru viitorul României. (…) Trebuie să fim uniți. Ei sunt conștienți de forța noastră, noi nu suntem conștienți de forța pe care o avem. (…) Cred din tot sufletul că guvernanții nu vor neglija o asemenea manifestare”, a spus Ion Iordache.

El atras atenția asupra riscului ca investitorii puternici să plece din România dacă nu se rezolvă urgent problemele legate de infrastructura de transport și a anunțat că, dacă săptămâna viitoare nu vor începe discuții pe tema autostrăzii Pitești-Sibiu, Sindicatul Automobile Dacia va continua protestele.

„Avem și alte posibilități de protest, nu numai acestea. Dar cel mai la îndemână este forma aceasta de manifestare, în Pitești vom fi mai mulți, putem să mergem spre București. Sunt multe posibilități de manifestare pentru cetățenii României”, a avertizat viceliderul Sindicatului Automobile Dacia.

Liderul BNS, Dumitru Costin, prezent la mitingul de la Mioveni, a anunțat noi proteste de stradă pentru următoarele luni.

„Singura soluție este strada, nu negocierile, nu discuțiile purtate la televizor. Cu oamenii în stradă, asta este singura cale de negociere cu acești guvernanți”, a afirmat liderul BNS.

Acțiunea de protest de la Mioveni, organizată pentru susținerea industriei auto, schimbarea legislației muncii și împotriva deciziei Guvernului de a amâna construcția tronsonului de autostradă Pitești-Sibiu s-a încheiat fără incidente.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...