Protest Automobile Dacia: Aproape 10.000 de oameni au participat la mitingul de la Mioveni

Câteva mii de oameni au participat miercuri la acțiunea de protest organizată de Sindicatul Automobile Dacia în localitatea argeșeană Mioveni.
Economica.net - mie, 05 mart. 2014, 13:18
Protest Automobile Dacia: Aproape 10.000 de oameni au participat la mitingul de la Mioveni

Potrivit organizatorilor, în Piața Centrală a orașului s-au aflat aproape 10.000 de persoane atât angajați de la Dacia și societățile furnizoare, cât și reprezentanți ai unor sindicate afiliate Blocului Național Sindical (BNS).

Protestatarii au scandat „Unitate!” „Jos Guvernul!” și „Jos Băsescu!”.

„De ce ‘Jos Guvernul’? Dacă ar fi avut un dram de patriotism cei care formează astăzi Guvernul, nu eram în piață să le spunem să facă autostrada Sibiu-Pitești, care este punctul de legătură între Viena și Constanța. (…) De ce ‘Jos Băsescu’? Pentru că a transformat salariații în sclavi, a modificat Codul muncii în interesul altora, nu al cetățenilor României”, a susținut liderul Sindicatului Automobile Dacia, Nicolae Pavelescu, care le-a cerut protestatarilor să rămână uniți.

Viceliderul Ion Iordache a făcut apel la unitate sindicală.

„Mitingul acesta să-l numim miting pentru viitorul nostru, pentru viitorul României. (…) Trebuie să fim uniți. Ei sunt conștienți de forța noastră, noi nu suntem conștienți de forța pe care o avem. (…) Cred din tot sufletul că guvernanții nu vor neglija o asemenea manifestare”, a spus Ion Iordache.

El atras atenția asupra riscului ca investitorii puternici să plece din România dacă nu se rezolvă urgent problemele legate de infrastructura de transport și a anunțat că, dacă săptămâna viitoare nu vor începe discuții pe tema autostrăzii Pitești-Sibiu, Sindicatul Automobile Dacia va continua protestele.

„Avem și alte posibilități de protest, nu numai acestea. Dar cel mai la îndemână este forma aceasta de manifestare, în Pitești vom fi mai mulți, putem să mergem spre București. Sunt multe posibilități de manifestare pentru cetățenii României”, a avertizat viceliderul Sindicatului Automobile Dacia.

Liderul BNS, Dumitru Costin, prezent la mitingul de la Mioveni, a anunțat noi proteste de stradă pentru următoarele luni.

„Singura soluție este strada, nu negocierile, nu discuțiile purtate la televizor. Cu oamenii în stradă, asta este singura cale de negociere cu acești guvernanți”, a afirmat liderul BNS.

Acțiunea de protest de la Mioveni, organizată pentru susținerea industriei auto, schimbarea legislației muncii și împotriva deciziei Guvernului de a amâna construcția tronsonului de autostradă Pitești-Sibiu s-a încheiat fără incidente.

Te-ar mai putea interesa și
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează......
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...