Protest spontan la ArcelorMittal Hunedoara. Angajaţii sunt nemulţumiţi de salarii

Aproximativ 200 de angajaţi ai ArcelorMittal Hunedoara au organizat, joi, un protest spontan în faţa intrării principale în sediul companiei, aceştia fiind nemulţumiţi că nu au obţinut din partea administraţiei societăţii măriri salariale de 20 de procente, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Economica.net - joi, 14 iun. 2012, 16:51
Protest spontan la ArcelorMittal Hunedoara. Angajaţii sunt nemulţumiţi de salarii

Liderii de sindicat ai angajaţilor ArcelorMittal Hunedoara şi cei din administraţia societăţii negociază, în această perioadă, un nou contract de muncă, cel vechi expirând la 1 aprilie.

Joi, aproximativ 200 de angajaţi ai ArcelorMittal Hunedoara au organizat un protest spontan în faţa intrării principale a societăţii, respectiv în faţa secţiei Oţelărie Electrică 2.

Potrivit liderului de sindicat, Petru Vaidoş, administraţia societăţii nu a fost de acord cu solicitările sindicale de a mări salariile angajaţilor cu 20 de procente.

Vaidoş a spus că cei din administraţie au fost de acord cu o mărire salarială de trei procente începând cu 1 aprilie şi cu alte două sau trei procente începând din toamnă.

Potrivit sursei citate, propunerea conducerii ArcelorMittal nu a fost agreată de angajaţi, care vor continua protestele.

Liderul de sindicat a afirmat că angajaţii ar fi de acord să semneze un nou contract de muncă, iar acesta să prevadă creşteri salariale de zece la sută, chiar dacă solicitarea lor este de 20 de procente, însă nici această cerere nu a fost acceptată de cei din conducere.

Siderurgiştii de la ArcelorMittal au încheiat protestul, dar negocierile continuă la Comisia de Dialog Social

Aproximativ 200 de siderurgişti de la ArcelorMittal Hunedoara au încheiat, joi după amiază, protestul declanşat la ieşirea din schimbul întâi, oamenii solicitând majorarea salariilor şi încheiarea noului contract colectiv de muncă.

Sindicatul Siderurgistul, de la ArcelorMittal Hunedoara, a cerut o majorare a salariilor cu 20% şi a respins oferta de creştere a salariilor cu 3%, comunicată de administraţie, solicitând, totodată, convocarea Comisiei de Dialog Social de la Prefectura Hunedoara.

‘Am primit o ofertă la solicitările noastre, adică o creştere a salariilor cu 3% de la 1 aprilie şi 2% de la 1 octombrie. Este o creştere neacceptată de salariaţi, motiv pentru care protestăm. Vom avea o întâlnire şi în Comisia de Dialog Social, de la Prefectură, şi urmează să stabilim paşii pe care-i vom parcurge, în continuare’, a declarat preşedintele Sindicatului Siderurgistul, Petru Vaidoş.

Întrebat dacă există riscul declanşării altor acţiuni de protest, liderul sindical a spus că se poate ajunge la o asemenea situaţie, chiar dacă Sindicatul Siderurgistul nu doreşte acest lucru, din cauza crizei economice manifestate pe plan mondial.

În timpul protestului, oamenii au strigat mai multe lozinci împotriva administraţiei şi au purtat pancarte cu diverse mesaje. Pe una dintre ele era notat că majorarea salariilor de 3% oferită de administraţie reprezintă un plus la salariu de cinci euro pentru fiecare angajat.

Mişcarea de protest a sindicaliştilor a avut loc în faţa Oţelăriei Electrice nr.2, iar după un timp angajaţii au intrat în combinatul siderurgic şi au mărşăluit până la clădirea administrativă, unde au rămas aproape o oră. Accesul jurnaliştilor în incinta combinatului ArcelorMittal Hunedoara a fost interzisă de personalul de pază. Mitingul s-a încheiat fără incidente.

La ArcelorMittal Hunedoara mai lucrează circa 800 de angajaţi.

Te-ar mai putea interesa și
Vienna Insurance Group a înregistrat venituri de 10,9 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 12%, și un un profit înainte de taxe de 773 de milioane de euro
Vienna Insurance Group a înregistrat venituri de 10,9 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 12%, și un un profit ...
Grupul financiar austriac Vienna Insurance Group (VIG) anunță că a înregistrat anul trecut venituri din asigurări de 10,9 miliarde de euro (+12%), în timp ce profitul înainte de impozitare a......
Joe Biden a promulgat legislaţia privind ajutarea Ucrainei, Israelului şi Taiwanului. Livrările de arme către Kiev se reiau imediat
Joe Biden a promulgat legislaţia privind ajutarea Ucrainei, Israelului şi Taiwanului. Livrările de arme către Kiev se ...
Preşedintele democrat al SUA, Joe Biden, a promulgat miercuri pachetul legislativ ce prevede un ajutor de 95 de miliarde ...
Kaufland deschide un nou magazin în orașul Năsăud
Kaufland deschide un nou magazin în orașul Năsăud
Kaufland România inaugurează un nou hipermarket în orașul Năsăud, județul Bistrița-Năsăud, ajungând astfel la ...
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea de către Engie a companiei EP WIND Project (ROM) SIX, care deține o centrală eoliană în județul Constanța
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea de către Engie a companiei EP WIND Project (ROM) SIX, care deține o centrală ...
Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care ENGIE România S.A. intenționează să preia EP WIND Project (ROM) ...