Protestatari anti-Băsescu au blocat Piaţa Universităţii

Piața Universității a fost ocupată de cel puțin 500 protestatari anti-Băsescu. Traficul a fost blocat în centrul Bucureștiului iar jandarmii se pregătesc să intervină.
Economica.net - mar, 21 aug. 2012, 18:38
Protestatari anti-Băsescu au blocat Piaţa Universităţii

Protestatarii de la Universitate au ocupat carosabilul, iar jandarmii aflaţi în zonă pentru asigurarea ordinii s-au aşezat în dispozitiv şi sunt pregătiţi să intervină.

Manifestanţii au rupt gardurile de la marginea trotuarului şi se află, la ora transmiterii acestei ştiri, pe bulevardul Nicolae Bălcescu.

Traficul rutier în zonă este deviat.

Câteva zeci de oameni scandează contra guvernului şi a premierului Victor Ponta, în fața Guvernului. Printre protestatari se află şi Dorin Lazăr Maior, preşedintele Blocului Naţional al Revoluţionarilor, ales, în iunie, secretar executiv al PSD însărcinat cu problemele revoluţionarilor.

„La această oră traficul este restricţionat între Piaţa Universităţii şi strada Dem I. Dobrescu până pe bulevardul Bălcescu. Şoferii care circulă pe bulevardul Carol se pot deplasa spre Piaţa Universităţii, traficul rutier nefiind blocat”, a declarat pentru AGERPRES Andrei Codău, purtător de cuvânt la Brigada Rutieră a Capitalei.

Cei de la Universitate, protestează de la ora 14.00, după anunţarea deciziei Curţii Constiţionale (CC) prin care a fost invalidat referendumul de demitere a lui Băsescu. O parte a lor au manifestat, încă de dimineaţă, în faţa sediului CC, după care s-au mutat la Universitate.

Oamenii agită steaguri tricolore, scandează contra lui Traian Băsescu şi afişează pancarte cu mesaje ca „Tu nu mă reprezinţi, eu nu te vreau”, „Noi nu te mai vrem preşedinte”, „Jos golanul!”, „Ruşine, CCR!”, „Băsescu, vino aici, să coabităm împreună!” sau „Băsescu, groparul României şi al democraţiei”.

Unii protestatari susţin că au manifestat la Universitate încă din ianuarie, când manifestaţiile anti-Băsescu au avut ca pretext scandalul Arafat-Legea sănătăţii. „Nu o să mai plecăm din Piaţa Universităţii decât în momentul în care Traian Băsescu va alege să-şi dea demisia, aşa cum a hotărât poporul la referendum”, a spus unul dintre protestatari.

În Piaţa Victoriei, susţinătorii lui Băsescu au scandat numele preşedintelui suspendat şi cer demisia guvernului, prin scandări ca „Guvern mincinos, jos, jos, jos!”. Pe pancartele aduse la manifestaţie sunt scrise mesaje printre care „Traiane, scapă-ne de bolşevici!”, „We love you, Băse!”, „Ponta, demisia!” şi ” Mr. Ponta: Copy-Paste «DEMOCRAY»”.

„Suntem aici încă de la suspendarea lui Traian Băsescu. Am venit aproape în fiecare seară, pentru a susţine democraţia din această ţară”, a declarat una dintre persoanele aflate în Piaţa Victoriei.

Potrivit Jandarmeriei, până la ora transmiterii acestei ştiri, la cele două manifestaţii nu s-au înregistrat incidente.

 

Urmărește în direct desfășurarea evenimentelor

Te-ar mai putea interesa și
În principalele zone turistice din Italia sunt luate măsuri împotriva supraaglomerării
În principalele zone turistice din Italia sunt luate măsuri împotriva supraaglomerării
Veneţia a devenit joi primul oraş din lume care a introdus un sistem de plată pentru vizitatori în cadrul unui experiment menit să descurajeze turiştii să sosească în perioadele de vârf,......
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Revenirea ajutorului militar american către Ucraina va permite armatei acestei ţări să reia iniţiativa împotriva Rusiei, ...
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite speră că recenta decizie a Washingtonului de a trimite rachete cu rază lungă de acţiune Ucrainei va încuraja ...
Ieftinire în benzinării azi, benzina și motorina costă aproape la fel. Ce se întâmplă
Ieftinire în benzinării azi, benzina și motorina costă aproape la fel. Ce se întâmplă
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus azi prețul motorinei vândute în stațiile ...