Proteste la Ankara. Gaze lacrimogene şi tunuri cu apă, folosite pentru a dispersa manifestanţii

Poliţia antirevoltă turcă a folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă în cursul nopţii de marţi spre miercuri pentru a dispersa peste 2.000 de manifestanţi antiguvernamentali, la Ankara, procedând inclusiv la 16 arestări, a anunţat presa, relatează AFP.
Economica.net - mie, 26 iun. 2013, 06:50
Proteste la Ankara. Gaze lacrimogene şi tunuri cu apă, folosite pentru a dispersa manifestanţii

Intervenţia poliţiei s-a produs în districtul Dikmen, teatrul unor confruntări între manifestanţi şi forţele de ordine încă din 31 mai, atunci când a început fronda împotriva regimului islamo-conservator, aflat la putere din 2002.

Manifestanţii au ridicat baricade pe o arteră rutieră şi au împiedicat circulaţia, iar poliţia a fost obligată să intervină pentru a dispersa mulţimea, au precizat posturile de televiziune NTV şi CNN-Türk.

Şaisprezece manifestanţi au fost arestaţi, potrivit acestor posturi de televiziune.

Mulţimea denunţa, de asemenea, eliberarea de către justiţia turcă a unui poliţist acuzat că a ucis un manifestant, la Ankara.

Un poliţist turc a fost trimis luni în faţa unui tribunal deoarece a rănit mortal un manifestant, dar el a fost lăsat liber sub control judiciar până la deschiderea procesului său.

Un bărbat în vârstă de 26 de ani a decedat la 14 iunie din cauza unei răni la cap provocate de glonţ.

De la începutul manifestaţiilor, patru persoane au murit – trei manifestanţi şi un poliţist – şi aproape alte 8.000 au fost rănite, potrivit ultimului bilanţ al sindicatului medicilor turci.

Modul în care poliţia turcă a reprimat mişcarea de contestare a provocat numeroase critici în lumea întreagă şi umbreşte imaginea premierului Recep Tayyip Erdogan care le-a ordonat.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea de miercurea viitoare, a declarat ministrul Economiei, Marton Nagy, într-o......
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...