1EUR = 4.7667 RON | Bucureşti 18 º

Companii

Proteste la Dacia: Angajaţii ies astăzi în stradă. 10.000 de persoane cer o autostradă Piteşti-Sibiu

Două sute de jandarmi vor asigura ordinea publică miercuri la mitingul de protest organizat în centrul oraşului Mioveni de Sindicatul Automobile Dacia, acţiune la care sunt aşteptate peste 10.000 de persoane.

04 mar, 2014 | Agerpres

La asigurarea măsurilor de ordine publică pe durata acţiunii de protest vor contribui şi efective ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, Poliţiei Locale Mioveni şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş.

'Din discuţiile purtate cu liderii sindicatului, se estimează participarea a 10.000 de persoane. Ne exprimăm convingerea că adunarea de protest se va desfăşura într-un cadru de normalitate, având în vedere faptul că şi adunările publice anterior organizate de Sindicatul Autoturisme Dacia s-au desfăşurat în mod paşnic şi civilizat', a anunţat marţi purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Argeş, căpitanul Liviu Sîia.

Sindicatul Automobile Dacia a anunţat că va organiza miercuri, în centrul oraşului Mioveni, o adunare publică pentru susţinerea industriei auto, la care ar urma să participe peste 10.000 de oameni.

'Consiliul Sindicatului Automobile Dacia va organiza o adunare publică pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor din Mioveni, în data de 5 martie 2014, între orele 13,00 şi 14,00. La adunarea populară vor participa peste 10.000 de membri ai sindicatului', se arată într-un comunicat semnat de liderul sindical Nicolae Pavelescu.

Una dintre nemulţumiri este legată de lipsa măsurilor concrete pentru susţinerea pieţei auto din România, sindicaliştii cerând suplimentarea tichetelor pentru programul de reînnoire a parcului auto şi stimularea cumpărării de maşini noi. Se va protesta, de asemenea, faţă de nerespectarea promisiunilor guvernanţilor cu privire la modificarea legislaţiei muncii şi faţă de decizia Guvernului de amânare a execuţiei tronsonului de autostradă Piteşti - Sibiu, considerat de sindicalişti ca fiind 'de importanţă deosebită pentru SC Automobile Dacia, pentru furnizorii săi şi pentru România'.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO