Proteste la Oltchim: Peste o sută de angajaţi, nemulţumiţi de neplata salariilor pentru luna mai

Peste o sută de angajaţi de la combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea protestează, joi, în faţa pavilionului administrativ al societăţii, nemultumiţi de neplata salariilor pentru luna mai, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Economica.net - joi, 04 iul. 2013, 08:26
Proteste la Oltchim: Peste o sută de angajaţi, nemulţumiţi de neplata salariilor pentru luna mai

Potrivit reprezentanţilor sindicali, oamenii sunt nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile pentru luna mai, vineri urmând să le fie achitată doar jumătate din suma aferentă acestei perioade.

„Sunt peste o sută de salariaţi care protestează, după ce au aflat că mâine vor primi doar 50 la sută din suma aferentă lunii mai, aceasta este motivarea pentru faptul că aceşti oameni au ales să protesteze în faţa pavilionului administrativ al societăţii”, a declarat liderul Sindicatului Victoria din cadrul Oltchim, Corneliu Cernev.

Salariaţii strigă „Hoţii” şi „Demisia”, iar la protest sunt aşteptaţi să participe şi persoane care au fost disponibilizate de la Oltchim în luna iunie.

La ora transmiterii acestei ştiri, protestul se desfăşoară fără incidente, în faţa sediului societăţii.

În luna iunie, peste 900 de salariaţi de la Oltchim – 605 de la Râmnicu Vâlcea şi 327 de la Divizia Petrochimică Bradu-Piteşti – au fost disponibilizaţi, ei beneficiind de indemnizaţie de şomaj şi venit de completare.

Guvernul a propus companiei petroliere azere de stat SOCAR să preia Oltchim, aflat în insolvenţă de la începutul acestui an, reprezentanţii potenţialului investitor afirmând că vor analiza situaţia înainte de a lua o decizie.

Ulterior, în 27 iunie, reprezentantul administratorilor judiciari ai Oltchim, Gheorghe Piperea, anunţa că Guvernul ar putea conveni cu SOCAR, în luna iulie, vânzarea combinatului, dacă grupul azer este interesat de achiziţia Oltchim.

Combinatul Oltchim se află în insolvenţă din luna ianuarie a acestui an, iar privatizarea a eşuat anul trecut întrucât Dan Diaconescu nu a plătit suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane de euro.

La începutul acestui an, compania petrolieră azeră de stat SOCAR a anunţat că a ajuns la o reţea de 14 benzinării în România şi va continua să deschidă noi unităţi, în oraşele Bacău, Focşani şi Roman.

Compania azeră de stat are reţele de benzinării în Elveţia, România, Ukraina şi Georgia şi produce anual 60 de milioane de tone de petrol şi 30 de miliarde metri cubi de gaze naturale.

Recent, SOCAR a câştigat controlul companiei greceşti DESFA, operatorul reţelei de transport al gazelor naturale din Grecia, după retragerea grupului Gazprom din cursă.

În urmă cu trei ani, SOCAR anunţa că este interesată să coopereze cu Oltchim şi să îşi vândă produsele petrochimice pe piaţa românească, precizând atunci că acest lucru nu înseamnă că vrea să cumpere ceva în România.

Te-ar mai putea interesa și
Pierderile companiilor străine de pe urma ieşirii de pe piaţa din Rusia depăşesc 107 miliarde de dolari – Reuters
Pierderile companiilor străine de pe urma ieşirii de pe piaţa din Rusia depăşesc 107 miliarde de dolari – Reuters
Exodul din Rusia a corporaţiilor străine începând din 2022, după ce aceasta a invadat Ucraina, a dus la pierderi ale companiilor străine de peste 107 miliarde de dolari din deprecieri de active......
Cum văd managerii economia României în perioada martie-mai 2024 – sondaj INS
Cum văd managerii economia României în perioada martie-mai 2024 – sondaj INS
Managerii români estimează că activităţile din industria prelucrătoare, comerţul cu amănuntul şi servicii vor înregistra ...
Guvernul vrea să continue cu prețurile plafonate la energie dar fără să mai garanteze că dă și banii înapoi furnizorilor. Industria solicită de urgență remedierea situației
Guvernul vrea să continue cu prețurile plafonate la energie dar fără să mai garanteze că dă și banii înapoi furnizorilor. ...
Proiectul de OUG de modificare a legislației referitoare la plafonarea prețurilor la energie și gaze, care ar urma să ...
Rusia spune că NATO se pregăteşte pentru un potenţial conflict în Europa de Est şi regiunea Mării Negre
Rusia spune că NATO se pregăteşte pentru un potenţial conflict în Europa de Est şi regiunea Mării Negre
Activităţile NATO din Europa de est şi din regiunea Mării Negre sunt concentrate pe pregătirea aliaţilor săi pentru ...