1EUR = 4.8358 RON | Bucureşti 33 º

News

UPDATE 2: Proteste violente în Republica Moldova

Potrivit poliţiei, mai multe persoane au fost reţinute în urma altercaţiilor care au avut loc la Bălţi, în Republica Moldova, la Marşul Unirii organizat astăzi de unionişti.

05 aug, 2012 | Publika
(update 05 aug, 2012 18:25) Recean avertizează: Toţi cei care au chemat la acţiuni violente vor fi traşi la răspundere
Ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean spune că cei vinovaţi de producerea acţiunilor de violenţă în cadrul manifestaţiilor, de azi, de la Bălţi vor fi pedepsiţi. În opinia lui forţele de ordine au făcut ce trebuia.

Dorin Recean a mai afirmat că în urma incidentelor au fost reţinute mai multe persoane şi pornite două cauze penale. La Bălţi au fost dislocaţi peste 700 de poliţişti, iar numărul participanţilor a depşit 4000.

"Ministerul Afacerilor Interne a asigurat protecţia celor care au iniţiat marşul şi a celor care au participat la protest. În momentul în care s-au înregistrat violenţe, organizatorii au fost rugaţi să renunţe. Poliţia a intervenit promt. Au fost identificaţi câţiva instigatori. Se desfăşoară procedura de documentare. Toţi cei care au chemat la acţiuni violente vor fi traşi la răspundere", a declarat Recean.
(update 05 aug, 2012 16:39) În spatele aşa-zişilor unionişti stau partidele de la guvernare, spune deputatul comunist Grigore Petrenco
Marşurile unioniste sunt coordonate de actuala putere. De această părere este deputatul comunist Grigore Petrenco. Acesta a declarat, pentru Publika TV, că scopul acestora este de a atrage atenţia opiniei publice de la problemele actuale cu care se confruntă societatea.

“Aşa-zişii unionişti s-au strâns doar într-un grup mic. Erau mai mult copii şi tineri. În spatele lor stau cei de la putere şi au sarcina de a destabiliza situaţia, să sustragă atenţia de la problemele actuale. PCRM nu se va lăsa pradă provocărilor. Partidelor de la putere le convine acest haos. Este singurul lucru care le mai rămâne să facă", a declarat Petrenco menţionând că PCRM a avut autorizaţie pentru mitingul organizat astăzi la Bălţi.

“În jurul orelor 10 a fost o încercare de provocare a altercaţiilor. Un tânăr a încercat să dea un panou jos. Ca urmare un alt tânăr a încercat să apere acel panou. Poliţia a intervenit şi persoanele au fost izolate în Comisariatul de Poliţie Bălţi. A fost iniţiată urmărirea penală. Cel care a vrut să apere panoul este calificat drept martor. Tinerii reprezintă două formaţiuni politice diferite. Noi suntem funcţionari publici şi nu ne putem implica în declaraţii politice. La moment sunt forţe suficiente pentru menţinerea ordinii publice”, a declarat şeful adjunct al Direcţiei informare şi relaţii cu publicul MAI Sergiu Moscalenco citat de Publika TV.


Marşul Unirii organizat în Bălţi a degenerat în violenţe stradale. Mai mulţi bărbați au fost luați pe sus de polițiștii sosiți pentru a stabili ordinea publică la Bălți, în cadrul mișcărilor de astăzi declanșate de unioniști. În același interval de timp a început și manifestul grupurilor „Garda Tânără", „Patrioții Moldovei“ și „Ileri" din Găgăuzia. Printre protestatari au fost văzuți comuniștii și foștii lor colegi de partid Iurie Muntean, Victor Stepaniuc, dar și bașcanul Găgăuziei Mihail Formuzal.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO